Van der Gaag brengt Belenenses nieuw bekersucces

Mitchell van der Gaag heeft in het Portugese bekertoernooi een volgend succes geboekt. De Nederlandse trainer heeft Belenenses als enige tweedeklasser naar de halve finales geloodst.

Van der Gaag brengt Belenenses nieuw bekersucces

Belenenses, dat in de reguliere competitie afstevent op promotie naar het hoogste niveau, was met 4-1 te sterk voor Arouca. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar werd in de tweede helft naar een kansloze uitschakeling gespeeld. Tiago Silva, Mourtala Diakité, Kay en Filipe Ferreira scoorden voor de ploeg van Van der Gaag (foto).

Vitória Guimarães is het laatste obstakel voor Belenenses voor een plek in de finale. Op 30 januari staat de heenwedstrijd van de halve finale op het programma. Het maakt het speelschema voor deze maand er nog voller op. Belenenses heeft namelijk in januari ook nog drie competitieduels te spelen.

De successen hebben ertoe bijgedragen dat Belenenses het contract met Van der Gaag wil openbreken. 'We zijn in gesprek. Ze denken aan een langdurig contract en aan een managersrol zoals die in Engeland ingevuld wordt. Maar goed, het gaat nu goed en ik heb geen haast. Ik wil me eerst richten op dit seizoen', vertelde hij eerder aan Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's