Van den Brom: 'Deze wedstrijd was voor ons niet te winnen'

John van den Brom was absoluut niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Wolfgang Stark in het Champions League-duel bij Olympiakos Piraeus. De trainer van Anderlecht moest toezien dat zijn team drie strafschoppen tegen kreeg en het duel ook nog eens met acht man beëindigde. Een 3-1 nederlaag was het gevolg.

Van den Brom: 'Deze wedstrijd was voor ons niet te winnen'

'Ik hoor net dat het zijn laatste wedstrijd in de Champions League was. Nou, ik ben blij voor de andere ploegen dat ze met hem niet meer te maken krijgen. Dit was echt schandalig', aldus Van den Brom over scheidsrechter Stark. 'Hij zat op alle gebieden fout vandaag. Deze wedstrijd was voor ons niet te winnen.'

Ondanks de 3-1 nederlaag was de Nederlander wel te spreken over het optreden van zijn ploeg. 'Ze zijn ervoor blijven gaan, ondanks de rode kaarten bleven de spelers vechten voor de 2-2', constateerde de Nederlander.

'Ik zag al in de eerste helft dat het heel moeilijk zou worden om hier te winnen. Je speelt niet alleen tegen de tegenstander en de supporters, maar tegen alles en iedereen. Dan denk je aan de zijlijn: Wat doen we hier eigenlijk' , blikte de oefenmeester terug. Cheikhou Kouyaté, doelman Silvio Proto en Fabrice N'Sakala van Anderlecht kregen de rode kaart. Dat aantal was tevens een record voor Champions League-begrippen.

Los van de uitsluiting vertolkte Proto een heldenrol door twee van de drie strafschoppen te keren. Baten deed het niet aangezien Olympiakos, gesteund door ruim dertigduizend Grieken, uiteindelijk met 3-1 won.

Anderlecht is bezig aan een moeizaam seizoen. In de Champions League eindigt de ploeg op de vierde plaats met slechts een punt. In de competitie krabbelt het elftal langzaam omhoog. Anderlecht is inmiddels terug te vinden op de derde plaats. De achterstand op koploper Standard Luik bedraagt vier punten. Het doel voor de rest van dit seizoen is duidelijk. 'Al met al was deze campagne zeer teleurstellend. We moeten nu voor de titel gaan', besluit Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen