Van den Boomen werkt met nieuwe heldenrol verder aan absurde statistieken

Reacties

Toulouse blijft op koers voor promotie naar de Ligue 1 en dat is voor een groot deel te danken aan Branco van den Boomen, die werkelijk in de vorm van zijn leven verkeert.

Van den Boomen werkt met nieuwe heldenrol verder aan absurde statistieken
© Pro Shots
Auxerre
Auxerre
1 - 2
Toulouse
Toulouse

Van den Boomen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Toulouse, dat de middenvelder in de zomer van 2020 overnam van De Graafschap, en is dit voetbaljaar simpelweg niet te stoppen. Zaterdag was Van den Boomen in de uitwedstrijd tegen Auxerre weer goed voor twee doelpunten. De thuisploeg kwam in de tweede helft niet verder dan de aansluitingstreffer.

Met zijn dubbelslag werd Van den Boomen dus de matchwinner. Ook werkte hij verder aan zijn werkelijk krankzinnige statistieken. De middenvelder heeft in dit seizoen nu 29 competitieduels gespeeld en was direct betrokken bij dertig goals: twaalf keer als afmaker, achttien keer als aangever.

Hij is dit hele seizoen al geweldig in vorm, maar vooral de laatste weken heeft Van den Boomen het op zijn heupen. In de laatste acht wedstrijden was hij steeds bij minstens een goal (en vaak bij meerdere goals) betrokken. Geen speler in de Ligue 2 is zó waardevol voor zijn ploeg als Van den Boomen is voor Toulouse, waar overigens ook Stijn Spierings speelt.

Dankzij de nieuwe heldenrol van Van den Boomen staat Toulouse nu op 63 punten. Dat zijn er acht meer dan Paris FC, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft en later deze zaterdag (om 19.00 uur) nog in actie komt tegen Pau FC. Voor Toulouse staan er nog acht speelronden op de rol.

In november spraken Van den Boomen en Spierings met VI over hun avontuur bij Toulouse:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.