Van Bronckhorst overweegt Vermeer kans te geven in Europa

Reacties

Giovanni van Bronckhorst overweegt dit seizoen te gaan rouleren met zijn doelmannen. De trainer van Feyenoord vertelde dinsdag op zijn persconferentie dat hij overweegt Kenneth Vermeer te laten keepen in de Europa League.

Van Bronckhorst overweegt Vermeer kans te geven in Europa

'Daar denk ik wel aan ja, zeker met de keepers die we op dit moment hebben', zei Van Bronckhorst richting het uitduel van donderdag met AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League. 'Het is wel een mogelijkheid dat Kenneth in de Europa League gaat keepen.'

Vermeer raakte door een zware achillespeesblessure in aanloop naar het seizoen 2016/17 zijn basisplaats kwijt en moest ook na het kampioensjaar Brad Jones boven zich dulden in de pikorde. Het afgelopen seizoen maakte de vijfvoudig international op huurbasis af bij Club Brugge.

Mede doordat het blessureleed Vermeer ook in België bleef achtervolgen, werd Justin Bijlow naar voren geschoven als eerste doelman toen vorige week bekend werd dat Brad Jones naar Qatar vertrok. Mogelijk komt de 32-jarige Amsterdammer dit seizoen dus toch aan de nodige minuten.

'Het heeft ook met de fitheid van Kenneth te maken', lichtte Van Bronckhorst verder toe. 'Hij heeft pas een aantal weken met ons getraind, hij zit er wel heel dicht tegenaan. Het is even aanvoelen, ook hoe Kenneth zich voelt, wanneer hij daar klaar voor is. Maar het is zeker een optie.'

Afgelopen seizoen liet Van Bronckhorst ook al zien dat hij bereid is te rouleren met zijn keepers. In het laatste Champions League-duel met Napoli mocht Vermeer het doel van Feyenoord verdedigen (2-1). Eerder dat seizoen kreeg de ex-Ajacied ook al speeltijd in het bekerduel met de amateurs van Swift (4-1). 

Jan-Arie van der Heijden was tijdens de persconferentie lovend over de jonge Justin Bijlow.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.