Van Bronckhorst legt keuze voor Van Persie als captain uit

Reacties

Voor Giovanni van Bronckhorst was het een eenvoudige beslissing om Robin van Persie voor komend seizoen de aanvoerdersband te geven bij Feyenoord. Van Bronckhorst denkt dat de routinier de juiste man is om zijn ploeg te leiden.

Van Bronckhorst legt keuze voor Van Persie als captain uit

Van Persie (34) neemt de aanvoerdersband over van Karim El Ahmadi, die naar Ittihad FC is vertrokken. 'Deze keuze was niet moeilijk voor mij', zei Feyenoord-coach Van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. 'Robin is de aangewezen persoon om de aanvoerder te zijn, gezien zijn verdiensten in de voetballerij, zijn status en de manier waarop hij vanaf de eerste dag bij de club is binnengestapt. Hij heeft een goede en mooie invloed op het team, dus er was voor mij geen discussie mogelijk.' Jordy Clasie is aangewezen als de vice-aanvoerder.

Van Bronckhorst werd ook gevraagd naar het vertrek van Brad Jones, die aan de slag gaat bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië. 'We wisten dat Brad naar het buitenland wilde, dit speelde al een aantal weken', reageerde Van Bronckhorst. 'We hebben gewacht om te kijken hoe Kenneth (Vermeer, red.) ervoor stond met zijn blessure. Hij is bijna weer helemaal fit, dus daarom hebben we besloten om Brad te laten gaan en verder te gaan met de keepers die we hebben. En eventueel, waar mogelijk, zullen we nog een keeper aantrekken.' De transfervrije Joris Delle schijnt een kandidaat te zijn.

Na het vertrek van Jones zijn Vermeer, Justin Bijlow en Ramón ten Hove de overgebleven doelmannen in de Feyenoord-selectie. Van Bronckhorst is er wel uit wie in het nieuwe seizoen de eerste doelman zal worden bij Feyenoord, maar wilde daar nu nog geen duidelijkheid over geven. Zaterdag speelt bekerwinnaar Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen landskampioen PSV; Vermeer kan in dit duel vanwege zijn peesblessure nog niet in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.