Kopzorgen voor Van Bronckhorst richting uitduel met Trencín

Reacties

Feyenoord verschijnt donderdagavond (aftrap 19.00 uur) in het heenduel met AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League gehavend aan de aftrap. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst dinsdag op zijn persconferentie laten weten.

Kopzorgen voor Van Bronckhorst richting uitduel met Trencín

Zo is rechtsback Jeremiah St. Juste donderdag sowieso niet inzetbaar. Of middenvelder Jens Toornstra en aanvoerder Robin van Persie kunnen meedoen, is nog onzeker. 'We bekijken morgen of zij mee kunnen', aldus Van Bronckhorst. Het drietal moest zaterdag in de na penalty's gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV voortijdig naar de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Jens heeft vandaag getraind, dus hij is weer aangesloten. Hij kon zijn arm niet meer strekken na het duel om de Johan Cruijff Schaal. Dat was pijnlijk, maar als je ziet wat hij nu al kan doen, is dat hoopgevend', vertelde Van Bronckhorst, die in het geval van Van Persie ook rekening houdt met omstandigheden. 'Want in Slowakije spelen we bijvoorbeeld op kunstgras. Dat neem je dan wel mee in je besluit.'

En de spoeling was al aan de dunne kant in Rotterdam. Linksback Ridgeciano Haps en WK-ganger Renato Tapia staan voorlopig aan de kant en ook zomeraanwinst Yassin Ayoub en spits Nicolai Jørgensen zijn er in Slowakije nog niet bij, liet Van Bronckhorst weten. Bovendien is Tonny Vilhena geschorst door de rode kaart die hij vorig seizoen kreeg in de Champions League tegen Napoli.

Van Bronckhorst denkt desondanks dat Feyenoord in staat moet zijn de volgende ronde (de play-offs), waarin Sturm Graz of AEK Larnaca wacht, te halen tegen het Nederlands getinte Trencín. 'Het is belangrijk met welke houding en mindset wij donderdag op het veld staan. Wij moeten ons niveau en de volgende ronde halen', sloot de oud-international zijn persconferentie af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een terugblik op de strijd om de Johan Cruijff Schaal
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.