Van Bommel laat grondige analyse achterwege en legt actie Thomas uit

Mark van Bommel incasseerde zondag zijn eerste thuisnederlaag in de Eredivisie als hoofdtrainer van PSV. Grote zorgen maakt hij zich echter niet na de 0-4 tegen AZ. De rode kaart deed alles kantelen, vond de trainer.

'Op het moment dat wij redelijk in de wedstrijd komen en een paar kansen creëren, krijgen we een rode kaart', stelde Van Bommel na de wedstrijd bij FOX Sports. 'Net voor rust krijgen we goals tegen die beslissend zijn in de wedstrijd. Waar dat aan ligt? We staan één keer niet goed in de organisatie, waardoor zij een kans creëren. En die schieten ze binnen.'

De rode kaart die Ryan Thomas na krap twintig minuten pakte typeerde Van Bommel als 'zwaar ongelukkig'. De Nieuw-Zeelander had geen verkeerde intenties, vond zijn trainer. 'Je ziet aan alles dat hij de bal wil kappen. Hij wil zijn voet over de bal zetten om te kappen. En omdat dat een grote pas is, stapt hij over de bal. Dat kan niet anders.'

'Die speler heeft daar zijn voet staan. Tja, ongelukkig. Thomas kan er weinig aan doen, maar het is wel een rode kaart als je het zo ziet', aldus Van Bommel. De uitsluiting van Thomas deed de wedstrijd in zijn ogen kantelen. 'En dan kom je net voor rust met 2-0 achter tegen een heel goed voetballende ploeg. Met tien tegen elf wordt het sowieso al moeilijk, maar AZ is een goed voetballende ploeg, die kan daar goed mee omgaan.'

Dieper dan de rode kaart voor Thomas analyseerde Van Bommel de nederlaag voor eigen publiek niet. 'Je verliest met 4-0, dan heeft het weinig zin er een hele analyse op los te laten. Iedereen is heel teleurgesteld. Dan hoef je niks te zeggen, lijkt me.'

Dumfries
Rechtsback Denzel Dumfries zegt dat PSV er goed aan doet om nu als team zo dicht mogelijk bij elkaar te blijven. 'Ik ben een beetje sprakeloos. Geen van beide ploegen had echt de overhand, we deden het goed en stonden vrij compact. Toen kwam die rode kaart en dan sta je met tien man.'

'Vlak voor rust scoorden zij twee keer, dat mag nooit gebeuren', blikt de verdediger terug bij FOX Sports. 'Je probeert met z'n allen het hoofd omhoog te houden, maar op een gegeven moment voel je aan alles dat het 'm niet meer gaat worden.'