Van Bommel blij met punt: 'Dit is een goed Ajax'

Mark van Bommel is blij met de veerkracht die PSV tegen Ajax heeft getoond. De coach van de Eindhovenaren vindt het knap dat zijn ploeg terugkwam na de achterstand in de 63ste minuut.

PSV
PSV
1 - 1
Ajax
Ajax

'Ik ben tevreden met het resultaat, als je 1-0 achter komt in de 63ste minuut…', zo begon Van Bommel zijn analyse bij FOX Sports. 'Na zoveel wedstrijden te hebben gespeeld, dat hakt er namelijk toch in. Dit is een goed Ajax namelijk. Dan moet je blij zijn met een punt. We wilden wel doordrukken, maar het was lastig.'

Van Bommel zag dat Ajax voor rust de betere ploeg was. 'Ajax begon inderdaad goed. We hadden niets in te brengen en hadden ook moeite met het doordekken op Promes. Zij kregen een aantal goede kansen, de eerste helft was voor hen. Dat was duidelijk.' En toch had er ook toen meer ingezeten, meende Van Bommel. 'We krijgen in de omschakeling wel veel ruimte, als je dat goed uitspeelt, dan staat er iemand alleen voor de keeper en hoef je 'm maar breed te leggen of het is een doelpunt.'

PSV produceerde in de tweede helft via Donyell Malen de gelijkmaker, kort nadat Van Bommel een en ander had gewijzigd. Dat had hij bovendien gedaan, zoals vaker, door zijn spelers te instrueren met een briefje. Malen en Steven Bergwijn gingen in de rug van Cody Gakpo spelen. 'Je moet toch proberen die jongens te informeren', zo legde Van Bommel zijn keuze voor het briefje uit. 'Zeker als ze aan de andere kant staan is dat lastig. Het waren ook een paar wisselingen, dat kan ik allemaal wel gaan roepen. Maar dan is het net als met dat spelletje, dan komt het uiteindelijk toch anders terecht. En nu kunnen ze gewoon kijken.'

Hoewel Van Bommel niet met de eer van de gelijkmaker wilde gaan strijken, was hij wel blij met hoe het uitpakte. 'Het verandert wel iets. Dat het positief uitpakt is geen garantie, maar de tegenstander moet reageren. Al moet het natuurlijk goed ingevuld worden.'

De doelpuntenmaker zelf stipte de 1-1 en het briefje ook nog even aan. 'Cody ging voorin lopen en ik met Stevie erachter. Hij trekt dan de centrale verdedigers mee, waardoor er een gat komt. Ik zag dat en profiteerde ervan', aldus het PSV-goudhaantje, die sprak van gemengde gevoelens over het resultaat. 'Natuurlijk wil je winnen, maar goed. Wij moeten hier weer van leren.'