Van Bommel baalt van nonchalance PSV: 'Zak aardappelen op de rug'

PSV-coach Mark van Bommel heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de overwinning van zijn ploeg op FC Groningen woensdagavond (3-1). De trainer is zeer tevreden over de eerste helft, maar ergerde zich aan het nonchalante spel na de hervatting.

'De eerste helft was heel goed van ons', begint Van Bommel bij FOX Sports. 'We waren dominant, hadden de bal snel terug en waren veel in beweging. Zij hebben alleen een vrije trap van dertig meter op doel geschoten, voor de rest hadden we totale controle.'

Dat veranderde na rust, toen Groningen steeds beter in de wedstrijd kwam. Volgens Van Bommel was dat de schuld van zijn ploeg. 'De tweede helft was het zó nonchalant, zoveel onnodig balverlies, ballen over de zijlijn. De ruimtes werden veel groter, waardoor je gaat voetballen met een zak aardappelen op je rug. De 2-2 hing eerder in de lucht dan de 3-1.'

Ritsu Doan speelde in het Philips Stadion tegen zijn oude ploeggenoten en maakte bij zijn basisdebuut een prima indruk op Van Bommel. 'Ritsu vond ik heel erg goed, vast aan de bal. Hij doet wat hij moet doen, je ziet gewoon dat hij een goede voetballer is. Daniel Schwaab heeft het ook goed gedaan. Dat is het mooie, dat je deze spelers erin kan zetten en dat ze meteen spelen zoals het hoort.'