Buijs teleurgesteld in Padt: 'Hij komt te wild uit'

Reacties

FC Groningen-trainer Danny Buijs vindt dat zijn ploeg het PSV woensdagavond te makkelijk heeft gemaakt (3-1). De bezoekers maakten in Eindhoven eigenlijk geen moment aanspraak op een goed resultaat.

Buijs teleurgesteld in Padt: 'Hij komt te wild uit'

PSV zette Groningen al vroeg onder druk en de ploeg van Buijs had grote moeite om daar onderuit te spelen. Toch bleven de gasten proberen van achteruit op te bouwen, wat een aantal hachelijke momenten opleverde. 'Als er momenten zijn dat je eronderuit kunt voetballen, moet je dat lef hebben, maar die momenten herkenden we niet. Als PSV vol drukzet, moet je de lange bal spelen op je sterke spits, die één op één staat. We maakten telkens de verkeerde keuzes', blikt Buijs terug bij FOX Sports.

De trainer baalde ook van de manier waarop zijn ploeg de treffers incasseerde. 'Bij beide goals verdedigen we niet goed. Ik ben vooral teleurgesteld over de tweede, daar maken vier of vijf spelers verkeerde keuzes. Als je dat tegen een topclub doet, dan profiteren ze daar wel van ja. Django Warmerdam, Azor Matusiwa en Mike te Wierik doen het daar al niet goed, maar ik vond Sergio Padt ook te wild uitkomen. De hele korte hoek lag open. Dat zijn leermomenten voor ons.'

De doelman baalde er zelf ook van. 'De tweede had ik moeten hebben. Vorig seizoen kwam Dumfries ook op me af en schoot hij de bal door mijn benen, dat zat in mijn hoofd. Ik wilde mijn benen dichthouden, maar uit zo'n hoek mag de bal niet in de korte hoek', aldus Padt.

'Aanvallen zoals bij de tweede goal zie je steeds vaker bij PSV'
PSV Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.