Fraaie tiki-taka-goal hoogtepunt bij zege PSV op Groningen

Reacties

PSV heeft woensdagavond in eigen huis gewonnen van FC Groningen. De inhaalwedstrijd uit speelronde vier leek voor rust al beslist in het voordeel van de thuisploeg, maar werd aan het einde toch nog spannend.

Fraaie tiki-taka-goal hoogtepunt bij zege PSV op Groningen
PSV
PSV
3 - 1
FC Groningen
FC Groningen

De confrontatie tussen PSV en Groningen stond oorspronkelijk gepland op 24 augustus, maar werd verplaatst vanwege de Europese verplichtingen van de Eindhovenaren. Zodoende speelde PSV woensdag voor de vierde keer in elf dagen in het eigen Philips Stadion, waar de club al 51 Eredivisie-duels op rij ongeslagen is. Ook tegen Groningen begon de ploeg van trainer Mark van Bommel sterk.

PSV had veel balbezit en zette de opbouw van Groningen snel onder druk. In de twaalfde minuut werd het veldoverwicht ook in de score uitgedrukt. Steven Bergwijn legde de bal terug op Pablo Rosario, die van een meter of achttien uithaalde. Zijn geplaatste schot was niet hard, maar doelman Sergio Padt was niet snel genoeg in de hoek, zodat de bal via de binnenkant van de paal binnenviel: 1-0. Voor Rosario was het zijn eerste Eredivisie-doelpunt.

Ook na die openingstreffer kon Groningen, buiten een kansje voor Charlison Benschop om, aanvallend geen vuist maken. De formatie van Danny Buijs hield het achterin wel prima dicht, maar zeven minuten voor rust speelde PSV daar op indrukwekkende wijze doorheen. De aanval begon bij Jeroen Zoet en kwam via Nick Viergever, Daniel Schwaab, Jorrit Hendrix en Rosario bij Donyell Malen terecht. De man in vorm draaide goed weg en bediende Denzel Dumfries, die Padt eenvoudig passeerde in de korte hoek: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Bommel gaf Timo Baumgartl, Bruma, Michal Sadilek en Mohamed Ihattaren rust en haalde ook Malen na een uur naar de kant. Na die wissel gaf PSV het initiatief langzaam uit handen. Groningen gooide de schroom van zich af en ging op zoek naar een aansluitingstreffer. Die viel, met enig fortuin, in de zeventigste minuut. Ramon-Pascal Lundqvist dribbelde richting het zestienmetergebied en schoot via het been van de ongelukkig spelende Olivier Boscagli raak: 2-1.

PSV ging zo toch nog een spannende slotfase tegemoet, maar hield zonder al te veel problemen stand. Invaller Bruma maakte er in de extra tijd zelfs nog 3-1 van. De ploeg van Van Bommel is daardoor in ieder geval voor een paar uur koploper van de Eredivisie. Later vanavond kan Ajax de Eindhovenaren weer passeren door te winnen van Fortuna Sittard. PSV hervat de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. FC Groningen gaat een dag eerder op bezoek bij Ajax.

PSV Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

'Aanvallen zoals bij de tweede goal zie je steeds vaker bij PSV'
Rosario: 'De kritiek op mij is terecht'
Schwaab bescheiden: 'Ik kan omgaan met een rol buiten het veld'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.