Van Basten ziet breder probleem na pijnlijke nederlaag Ajax

Reacties

De historische nederlaag van Ajax tegen Napoli doet pijn bij iedereen die rood, wit en de drie Andreaskruizen lief heeft. Zo ook bij clubicoon Marco van Basten, die na de 1-6 in de Johan Cruijff Arena een breder probleem constateert in het moderne voetbal.

Van Basten ziet breder probleem na pijnlijke nederlaag Ajax
© Pro Shots

'Ik vind het jammer, ik ben teleurgesteld. De afgelopen jaren waren we verwend en zijn we gewend geraakt aan goede resultaten', begon de gewezen topspits zijn relaas op Ziggo Sport. 'Dit doet pijn en is niet goed voor het Nederlands voetbal. 1-6, dat is een afslachting. En Ajax begon nog redelijk en kwam op voorsprong.'

Van Basten zag het na die droomstart misgaan. 'Ja, en dan gebeurt dit. Ze bleven doorgaan in het afjagen van Napoli, dat was niet slim. Ajax werd verrast door Napoli, maar dat is een heel goede ploeg. Ze hebben ook met 4-1 van Liverpool gewonnen', memoreert de voormalig speler en trainer van de Amsterdammers, die ook constateerde dat het de huidige generatie voetballers ontbreekt aan eigen initiatief.

'Vroeger had je veel jongens van de straat die elkaar corrigeerden in het veld. Nu heb je veel jongens die uit een perfecte jeugdopleiding komen. Alles wordt ze gezegd, ze hoeven zelf niet meer te denken. In het veld kijken ze nu alleen maar naar de trainer om te zien wat ze moeten doen', aldus Van Basten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.