Van Basten: 'Assaidi wil graag bij SC Heerenveen blijven'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten kampt in de aanloop naar het eerste van twee duels met Rapid Boekarest in de derde voorronde van de Europa League (donderdag) nog met de nodige vraagtekens. Behalve teleurstelling over een matige voorbereiding zag de coach van de Friezen zaterdag ook Matthew Amoah nog eens geblesseerd uitvallen. Daartegenover stond wel weer de rentree van Oussama Assaidi.

Van Basten: 'Assaidi wil graag bij SC Heerenveen blijven'

Op Duitse bodem verloor Heerenveen zaterdag met 2-0 van FC Köln. De eerdere resultaten in de oefenduels boden ook al geen houvast. Er werd niet gewonnen van FC Eindhoven (1-1) en Waasland-Beveren (0-0) en verloren van Germinal Beerschot (0-1).

Zaterdag haakte spits Amoah ook nog eens na 36 minuten af met een hamstringblessure. 'Het is moeilijk in te schatten of Amoah de wedstrijd tegen Rapid Boekarest haalt. Hij kon in elk geval niet doorvoetballen', vertelt Van Basten op de clubwebsite.

Mogelijk kan Assaidi Amoah vervangen tegen de Roemenen. De veelbesproken aanvaller maakte tegen Köln zijn eerste speelminuten. Lang leek de vleugelspits naar Galatasaray te verkassen, maar die overgang is nog steeds niet rond.

Van Basten is daar niet rouwig om. 'Assaidi zorgt voor veel gevaar. Ik heb hem er graag bij, en hij heeft bij mij aangeven dat hij zelf ook graag wil blijven bij sc Heerenveen. Hij kan van grote waarde zijn voor deze ploeg.'

De trainer van de Friezen erkent wel dat het nog niet zo loopt als hij graag ziet. 'Qua resultaat hebben we deze voorbereiding niet goed gepresteerd. We willen het spel van achteruit maken, maar we beheersen dit nog niet goed genoeg. Donderdag zal het echt beter moeten. Maar dat lukt niet zomaar even snel. Tegen FC Köln miste ik echt een stukje beleving bij ons, terwijl ik dat vooraf wel geëist had.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's