Van ballenjongen tot sterspeler: Foden wordt grootverdiener bij Manchester City

Reacties

Phil Foden blijft langer bij Manchester City. De middenvelder lag nog maar twee jaar vast, maar is akkoord gegaan met een nieuwe verbintenis tot medio 2027. Zijn club maakt de contractverlenging bekend via de officiële kanalen. 

Van ballenjongen tot sterspeler: Foden wordt grootverdiener bij Manchester City
© Pro Shots

Foden had dit seizoen een basisplaats in alle competitiewedstrijden van zijn club. Begin deze maand produceerde hij, evenals Erling Haaland, een hattrick in de gewonnen derby tegen Manchester United (6-3). Hoewel hij pas 22 is, speelde Foden al 182 officiële wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij 52 keer en gaf hij 36 assists.

Manchester City werkte al langere tijd aan de contractverlenging van Foden. In augustus maakte de Daily Mail melding van een contractvoorstel met een weekloon van 225.000 pond, omgerekend een kleine 260.000 euro, waarmee Foden zou toetreden tot de hogere echelons in de salarisschaal van The Citizens.

© Pro Shots

De achttienvoudig international wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten uit het Engels voetbal. In de afgelopen twee seizoenen werd hij door zowel de spelersvakbond als de Premier League gekroond tot beste jonge speler in de Premier League.

Foden, die al sinds zijn negende bij Manchester City speelt, spreekt van een 'droom die uitkomt'. 'Het is moeilijk om te beschrijven hoe blij ik ben met dit contract. Ik ben al mijn hele leven een City-fan. Ik ben zelfs ballenjongen geweest. Ik houd zoveel van deze club. Het voelt geweldig om te weten dat ik tot 2027 deel van deze club ben.'

Trainer Pep Guardiola speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Foden, voegt hij toe. 'Ik heb me erg ontwikkeld in de afgelopen jaren en dat komt voor een groot deel door Pep en zijn staf, die me iedere dag begeleiden op het trainingsveld. Daardoor ben ik in staat om de beste speler te worden die ik kan zijn. Met de ploeg die wij hebben kan ik nog veel leren en kan ik prijzen blijven pakken. Dat zijn voor mij de twee belangrijkste voorwaarden.'

Foden haalde in 2021 met Manchester City de Champions League-finale. In aanloop naar die wedstrijd schreef VI's Bas van den Hoven onderstaand portret over de 'local lad'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.