Van Amersfoort: 'Jagen niet doorslaggevend, ging om sportieve plaatje'

Reacties

Zijn zomerse overstap was vrij verrassend: Pelle van Amersfoort verruilde SC Heerenveen transfervrij voor Cracovia Kraków. Inmiddels is de middenvelder zo'n vier maanden onderweg bij zijn nieuwe club en heeft hij als schaduwspits zijn draai gevonden.

Van Amersfoort: 'Jagen niet doorslaggevend, ging om sportieve plaatje'
© Imago

Voetbal voert de boventoon voor Van Amersfoort, maar een prettige bijkomstigheid is dat hij een fanatiek jager is. Die bijzondere hobby werd in Nederland niet overal enthousiast ontvangen, maar de Polen waarderen het wel. 'Dit is echt een jachtland. In bijna elk interview gaat het er wel even over. Polen houden van het buitenleven. Toen ik mijn contract tekende, zeiden de mensen direct: Let maar op, jij wordt hier beroemd', zegt Van Amersfoort in een interview met Voetbal International.

Een jaar geleden sprak de middenvelder nog uit dat de mooiste jachtlanden van Europa doorgaans niet de beste landen zijn om in te voetballen en haalde hij Polen aan als voorbeeld. 'Dan zie je maar weer hoe gek het kan lopen', zegt hij nu lachend.

'Destijds heb ik gezegd dat jagen nooit doorslaggevend zou zijn, het ging om het sportieve plaatje. Dat was het nu ook. Natuurlijk, toen Cracovia op tafel kwamen, schoot het wel even door mijn hoofd. Schrijf maar op dat het een mooie bijkomstigheid is.'

Zijn verblijf bij Cracovia Kraków is voor Van Amersfoort zijn eerste avontuur buiten Nederland. Zelf ziet hij het als een logische tussenstap. 'Afgelopen zomer kwam mijn zaakwaarnemer met aardig wat voorbeelden van spelers die vanuit Polen naar Duitsland en Italië zijn gegaan. De Ekstraklasa is een populaire competitie om in te scouten. Vorig jaar speelde Krzystof Piatek nog voor Cracovia, nu staat hij onder contract bij AC Milan. Zo snel kan het dus gaan.'

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO lees je het complete interview met Pelle van Amersfoort, die ook de derby van Krakau bespreekt en zijn toekomstplannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cracovia Kraków
Meer over Cracovia Kraków
Meer Ekstraklasa
Meer over Ekstraklasa
Meer P. van Amersfoort
Meer over P. van Amersfoort
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.