'Ster' Van Amersfoort kan profiteren van transfervrije status

Reacties

De toekomst van Pelle van Amersfoort ligt waarschijnlijk niet in Polen. De aanvallende middenvelder heeft besloten om zijn contract bij Cracovia niet te verlengen.

'Ster' Van Amersfoort kan profiteren van transfervrije status

De 26-jarige Van Amersfoort ruilde SC Heerenveen in de zomer van 2019 in voor Cracovia. Hij kwam in Krakau tot 27 doelpunten en 11 assists in 110 wedstrijden. Hij won twee Poolse bekers en droeg ook een aantal keer de aanvoerdersband.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sport betreurt het vertrek van Van Amersfoort en omschrijft hem als 'de ster' van Cracovia. De Poolse blog Mistrzowie is niet minder lovend: 'Dit nieuws doet iedere fan van de Ekstraklasa pijn. Van Amersfoort heeft misschien niet al zijn talent laten zien, maar hij blonk zeker uit.'

'Ik wil iedereen bedanken voor de steun de afgelopen drie jaar. Het was een eer om voor Cracovia te spelen. Het was een geweldige tijd, maar het is nu tijd om vaarwel te zeggen', reageert Van Amersfoort op de clubwebsite.

Van Amersfoort komt uit de jeugd van Heerenveen en werd later verhuurd aan Almere City. Hij speelde in Friese dienst 103 wedstrijden (11 doelpunten, 10 assists). Door zijn transfervrij status kan Van Amersfoort nu weer gaan en staan waar hij wil.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.