Van amateurstatus naar droomdebuut in de Eredivisie: Kuijpers redt RKC

RKC Waalwijk heeft NEC zondagmiddag verslagen met dank aan debutant Roy Kuijpers. De 21-jarige aanvaller sloeg in de extra tijd toe.

RKC Waalwijk
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Kuijpers speelde op amateurbasis voor FC Den Bosch en kon daardoor buiten de transferperiode om een overstap omhoog maken. Hij stapte deze week over naar RKC Waalwijk, waar hij tegen NEC in eerste instantie nog achter de hand werd gehouden door trainer Joseph Oosting. Toen de wedstrijd op slot zat, deed de coach een beroep op de jonge spits.

Kuijpers viel in de 71ste minuut in en sprintte in de extra tijd nog veel energie mee bij een snelle uitbraak van de thuisploeg. Na goed breedleggen door Finn Stokkers maakte de invaller in de 94ste minuut zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Hij was daarmee direct van grote waarde voor RKC, dat door de overwinning afstand neemt van de onderste ploegen in de Eredivisie.

RKC had een beroerde start achter de rug tegen NEC door toedoen van Etiënne Vaessen. De goalie had in de zestiende minuut geblunderd door de bal uit zijn handen te laten glippen bij een corner van NEC, waarna Jordy Bruijn profiteerde. Jens Odgaard had in de 28ste minuut de stand gelijkgetrokken na slecht verdedigen bij de Nijmegenaren. Souffian El Karouani en Ivan Márquez handelden slap in het strafschopgebied en zagen de RKC-spits hun doelman Mattijs Branderhorst passeren: 1-1. Het was de opmaat voor wat komen ging. Kuijpers groeide uit tot de held van de middag bij RKC.

RKC passeert door de overwinning Heracles Almelo en staat nu veertiende. NEC houdt zijn plek in de middenmoot vast en is de nummer elf van de Eredivisie.