Naast Jonathan Okita moet NEC het de komende weken ook zonder aanvoerder Edgar Barreto stellen. De Paraguayaan voegde zich in aanloop naar het uitduel met RKC Waalwijk bij de Nijmeegse ziekenboeg. Trainer Rogier Meijer verrast dit seizoen tot nu toe, maar heeft wel steeds minder smaken om uit te kiezen.

RKC Waalwijk
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Na de 2-3 van Alex Bangura had NEC vorige week tegen SC Cambuur een slotoffensief nodig om nog een goed resultaat te boeken tegen de medepromovendus. De Nijmegenaren waren in de eerste helft de betere partij en beloonden zichzelf met twee goals eigenlijk te weinig. Toen Cambuur na rust met wat geluk op voorsprong kwam, had NEC daar geen antwoord meer op. Met Okita was de gevaarlijkste aanvaller afwezig, terwijl Magnus Mattsson en vooral Elayis Tavsan het lieten afweten. Waar de formatie van Meijer in de eerste helft nog tot zeven schoten op doel kwam, waren dat na rust nog maar twee pogingen op doel.

Kijkend naar de bank was de aanvallende onmacht in de tweede helft ook niet vreemd. Tegen Cambuur was Ole Romeny de enige echte aanvaller op de bank bij NEC. Spelmaker Mikkel Duelund bleek toch niet helemaal fit genoeg om nog in te vallen, waardoor de stootkracht bij de invallers moest komen van Javier Vet, Romeny en de als aanvaller ingevallen rechtsback Ilias Bronkhorst. Laatstgenoemde speelde vorig seizoen bij Telstar regelmatig voorin, maar is in Nijmegen toch vooral gehaald als stand-in van Bart van Rooij. Met Tavsan, Akman, Vet, Romeny en Bronkhorst als aanvallers kwam NEC uiteindelijk niet meer tot een gelijkmaker.