Valencia voelde zich gedwongen om wedstrijd bij Cádiz uit te spelen

Reacties

De Spaanse voetbalbond RFEF heeft zondagavond het scheidsrechtersrapport van de wedstrijd Cádiz - Valencia gedeeld. Daarin staat onder meer dat de clubs zelf besloten hebben om het duel uit te spelen, maar volgens Valencia is dat niet helemaal hoe het gegaan is.

Valencia voelde zich gedwongen om wedstrijd bij Cádiz uit te spelen
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 1
Valencia
Valencia

Cádiz - Valencia werd zondag na een halfuur onderbroken, nadat Mouctar Diakhaby het aan de stok had gekregen met Cala. Diakhaby kreeg voor zijn aandeel in de ruzie een gele kaart. 'Hij vertelde me toen letterlijk: Hij noemde me een waardeloze zwarte man, verwijzend naar Cádiz-speler Juan Torres Ruiz (voetbalnaam Cala, red.)', zo valt in het scheidsrechtersrapport van David Medié Jiménez te lezen.

Jiménez schrijft verder dat hij en zijn assistenten deze belediging niet zelf hebben gehoord. De spelers van Valencia stapten met hun geëmotioneerde ploeggenoot van het veld af, waarna onduidelijk was of de wedstrijd nog uitgespeeld zou worden. Volgens Jiménez kwam er uiteindelijk een afgevaardigde van Valencia naar zijn kleedkamer, om te vertellen dat de ploeg de wedstrijd zou uitspelen. Zonder Diakhaby: hij zou vervangen worden.

In de uitleg van Jiménez lag de beslissing om verder te spelen dus volledig bij de clubs. Dat bestrijdt Valencia echter: de werkgever van Diakhaby meldt nu in een statement dat Jiménez de spelers duidelijk had gemaakt dat er mogelijke gevolgen zouden zijn als zij niet zouden terugkeren op het veld. De spelers voelden zich met de dreiging van bijvoorbeeld een reglementaire nederlaag gedwongen om toch maar weer aan de slag te gaan.

Uiteindelijk heeft Diakhaby de knoop doorgehakt. Hij vroeg zijn ploeggenoten om weer het veld op te gaan en zijn medespelers accepteerden de wens van de mandekker, die zelf werd vervangen door Hugo Guillamon. Vanaf de kant zag Diakhaby Valencia uiteindelijk met 2-1 onderuit gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.