Valencia verdedigt keuze terug te keren op het veld na racisme

Reacties

Het Spaanse voetbal heeft zondag te maken gehad met racisme op het veld. Valencia heeft desondanks de onderbroken wedstrijd uitgespeeld.

Valencia verdedigt keuze terug te keren op het veld na racisme
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 1
Valencia
Valencia

De spelers van Valencia stapten zondag na een half uur van het veld na een hoogopgelopen ruzie tussen Cala en Mouctar Diakhaby. De verdediger van de gasten claimde racistisch bejegend te zijn door de speler van Cádiz.

Na een onderbreking van een kwartier werd de wedstrijd hervat mét Cala en zónder Diakhaby. Hugo Guillamon kwam voor hem in het veld. Valencia verdedigde de keuze terug te keren op het veld. Die beslissing was genomen na overleg met het team.

'De speler die racistisch was bejegend, had zijn teamgenoten gevraagd terug te keren op het veld om de strijd te vervolgen. Iedereen is met jou, Mouctar', luidde de verklaring van de club, die daarbij alle vormen van racisme veroordeelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aanvoerder José Gayà schaarde zich daarachter. 'Diakhaby heeft ons gevraagd om verder te spelen, anders hadden we het niet gedaan. Hij zei ons dat hij zelf niet meer het veld op wilde. Hij was kapot', zei Gayà na afloop. 'Het was een zeer lelijke belediging die ik hier niet zal herhalen. Ik heb Cala niet kunnen spreken omdat hij al gewisseld was. Ik weet zeker hij iets heeft gezegd.'

Diakhaby volgde de wedstrijd vanaf de tribune. De verdediger moest toezien dat Cádiz dankzij een late treffer van Marcus Moura, nota bene de vervanger van Cala, de wedstrijd won. 'Maar we verliezen allemaal', nam Marca duidelijk stelling. 'Bij racisme zijn er geen halve maatregelen. Toen ze terugkwamen, verloren ze allemaal. Diakhaby, Valencia, Cádiz, het voetbal en de maatschappij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.