Valencia-trainer verklaart reserverol Cillessen

Jasper Cillessen zat woensdagavond verrassend op de bank bij Valencia. Trainer Albert Celades koos voor Jaume Doménech onder de lat in de wedstrijd tegen Getafe. Valencia gaf een 3-1 voorsprong uit handen: 3-3. Na afloop verklaarde Celades de reserverol van Cillessen.

De Nederlandse keeper was zeker niet de enige speler die ten opzichte van afgelopen zondag tegen Leganés (1-1) zijn basisplek kwijt was. Zo zaten Daniel Wass, Gonçalo Guedes en Ezequiel Garay op de bank. 'Ik heb de spelers opgesteld waarvan ik dacht dat we konden winnen', verklaarde Celades tegen het Spaanse persbureau EFE. 'Er waren verschillende spelers die al een paar weken spelen. Het leek me goed om nu wat andere spelers op te stellen die minder hebben gespeeld.'

Maxi Gómez begon ook als reserve, maar moest door een blessure van Kévin Gameiro al na elf minuten invallen. Hij scoorde twee keer en dankzij een goal van Kang-In Lee stond het bij rust 3-1 voor Valencia. De thuisploeg gaf het in de tweede helft uit handen. 'We hadden totaal geen controle meer', concludeerde Celades. 'Onze fouten werden afgestraft, we lieten de tegenstander veel te vaak schieten.'

Na de blessure van José Gayà tegen Leganés zag Celades nu Gameiro en Geoffrey Kondogbia uitvallen. 'Gameiro heeft last van zijn dijbeen en naar Kondogbia wordt op dit moment gekeken. Op een later moment zullen we meer weten over de ernst.'

Valencia kwakkelt nog altijd in Spanje. De club ontsloeg onlangs tot onbegrip van fans en spelers trainer Marcelino. In LaLiga bezet Valencia na zes wedstrijden de dertiende plaats met slechts zes punten.