Cillessen moet verrassend toekijken bij spektakelstuk Valencia

Voor Valencia is het in eigen huis opnieuw misgegaan in La Liga. Getafe kwam tegen de crisisclub knap terug van een achterstand en pakte een punt in Estadio Mestalla, waar Jasper Cillessen op de bank zat.

Valencia
Valencia
3 - 3
Getafe
Getafe

Vanuit de club werd naar buiten toe geen uitleg gegeven over de opmerkelijke reserverol van Cillessen. De Oranje-goalie begon tot het duel met Getafe telkens in de basis. De nieuwe trainer Albert Celades koos woensdagavond plotseling voor Jaume Domenech. Verrassend, omdat rouleren met keepers in Spanje normaal gesproken ook alleen in het bekertoernooi gebeurt.

De vervanger van Cillessen kende een ongelukkige start. Al in de eerste minuut was het raak voor de bezoekers. Bij een ingestudeerde corner viel de bal goed voor Jaime Mata, die van dichtbij scoorde. Een volgende tik voor Valencia was het geblesseerd uitvallen van Kévin Gameiro in de tiende minuut. Los Che werden echter ook geholpen door de noodgedwongen wissel, want Maximiliano Gómez viel uitstekend in.

De Uruguayaan werd afgelopen zomer gehaald van Celta de Vigo en kon bij zijn nieuwe club nog niet imponeren (één goal na vier duels). Tegen Getafe maakte Gómez de hoge verwachtingen eindelijk waar. In de dertigste minuut scoorde de spits met een omhaal en vier minuten later torende hij boven iedereen uit om de 2-1 binnen te koppen. De achttienjarige Lee Kangin tikte de bal binnen uit een voorzet van Rodrigo: 3-1. Zo leek het duel beslist, maar niets was minder waar.

Valencia verslapte enorm in de tweede helft, de dreiging verdween totaal uit het spel. Getafe daarentegen drong aan en maakte via Jason in de 66ste minuut de aansluitingstreffer. Met name voor Domenech moet het spelverloop frustrerend zijn geweest nu hij eens een kans kreeg. De doelman was in de 69ste minuut nog eens kansloos bij de gelijkmaker van Ángel, een knappe tegendraadse volley.

Het bleef bij 3-3 en Cillessen zag dat de wijzigingen van Celades in ieder geval niet goed uitpakten. De Champions League-opponent van Ajax staat nu dertiende in La Liga en speelt zaterdag tegen Athletic de Bilbao. Volgende week woensdag treedt Ajax aan in Mestalla.

Real Mallorca
0 - 2
Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft na twee keer puntenverlies op rij in La Liga op weg naar de topper van zaterdag tegen Real Madrid weer eens gewonnen. Makkelijk ging het zeker niet tegen Real Mallorca, al was de voorsprong in de eerste helft wel verdiend. Diego Costa knikte de bal binnen uit een voorzet van Koke. Voor de spits was het pas zijn zesde La Liga-doelpunt sinds zijn terugkeer bij Atlético ruim anderhalf jaar geleden.

Mallorca was in de tweede helft absoluut de betere ploeg en kreeg ook kansen, via onder anderen Real-huurling Takefusa Kubo. Tegen de verhouding in verdubbelde Atlético in de 64ste minuut de marge. Een schot van João Félix werd van richting veranderd en de bal viel via de paal in de verre hoek binnen. Atlético haalde het tempo daarna uit de wedstrijd en kon langzaam maar zeker aan de topper tegen Real gaan denken, maar Álvaro Morata was daar met zijn hoofd zeker nog niet bij. De invaller pakte dommig twee keer geel in één minuut en is zo geschorst voor de clash met zijn oude club.