Valencia slaat gat met Real richting kraker tegen Barcelona

Reacties

Valencia is zondag ontsnapt aan puntenverlies bij Espanyol (0-2). De achtervolger van Barcelona speelde slordig in Catalonië, maar een fraai doelpunt van Geoffrey Kondogbia leidde een prima generale in voor de topper van volgende week tegen Barça.

Valencia slaat gat met Real richting kraker tegen Barcelona

Espanyol legde met name in de eerste helft Valencia het vuur na aan de schenen. Aanvaller Sergio García was een plaag voor de defensie van de club uit de sinaasappelstad, maar zette een aantal grote mogelijkheden niet om in een treffer. Ook David López en Olympique Lyon-huurling Sergi Darder, die de paal raakte, waren dicht bij de openingsgoal.

De frustratie liep na de pauze op bij Valencia. Trainer Marcelino, die de gespaarde revelatie Gonçalo Guedes alsnog in de ploeg bracht, werd weggestuurd door scheidsrechter Alejandro Hernández. Daardoor mist de Spanjaard, die Valencia na jaren van malaise terug aan de top heeft gebracht, de thuiswedstrijd tegen koploper Barcelona.

Vanaf de tribune zag Marcelino zijn elftal wel uit het niets toeslaan. Kondogbia plukte de bal kalm uit de lucht en krulde nauwkeurig en hard raak. Daarmee was het verzet van Espanyol grotendeels gebroken. In een tegenstoot was Valencia-aanvaller Rodrigo daarna kansrijk. De tweede treffer kwam echter op naam van Santi Mina, die een cadeautje van Espanyol-aanvoerder Victor Sánchez Mata uitpakte.

Door de achtste competitiezege op rij, waarmee Valencia een nieuw clubrecord grijpt, houdt de ploeg met dertig punten de tweede plaats stevig in handen. Achtervolgers Real Madrid en Atlético Madrid hielden elkaar zaterdag in evenwicht (0-0), waardoor de hoofdstedelingen nu zes punten achterstaan op de formatie van Marcelino. Barcelona, dat over een week naar Estadio Mestalla komt, staat vier punten voor op Valencia.

Overige uitslag:
Málaga - Deportivo La Coruña 3-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.