Vakbond wil om tafel met Leicester City en werkweigeraar Mahrez

Reacties

De Engelse spelersvakbond PFA heeft bij monde van voorzitter Gordon Taylor aangeboden om als mediator te fungeren bij het conflict tussen Riyad Mahrez en Leicester City. Sinds zijn transfer naar Manchester City vorige week afketste is de Algerijn niet komen opdagen op de training en miste hij al twee wedstrijden van The Foxes.

Vakbond wil om tafel met Leicester City en werkweigeraar Mahrez

'Bij deze staat het aanbod. Als we kunnen helpen in deze zaak, dan doen we dat graag', vertelt Taylor in gesprek met de BBC. Sinds medio 2016, vlak na het sprookjesachtige seizoen van het kampioenschap van Leicester City, werd Mahrez elke transferperiode weer in verband gebracht met een vertrek. Nooit kwam het tot een overgang.

Taylor hoopt dat er snel duidelijkheid komt. 'Leicester is erg geduldig en toont begrip voor de situatie. Hopelijk kan de speler er straks ook mee leven. Voor iedereen is het goed als dit op korte termijn wordt opgelost. Maar soms kunnen zulke zaken tijd in beslag nemen.'

Manager Claude Puel van Leicester City liet afgelopen weekeinde optekenen dat Mahrez even de tijd krijgt om zijn hoofd leeg te maken. 'Hij is een waardevolle en cruciale speler voor ons. Als hij straks is teruggekeerd, moeten we hem begrijpen en hem helpen zo sterk mogelijk terug te keren.'

Tijdens de voorbije transferperiode eiste Leicester City naar verluidt een bedrag van tachtig miljoen pond (negentig miljoen euro) voor de 26-jarige Mahrez. De PFA fungeerde in 2013 als mediator tussen Liverpool en Luis Suárez nadat de spits een transfer naar Arsenal zag afketsen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.