Dit zijn de grootste verliezers op de transfermarkt in het buitenland

Reacties

De winterse transferperiode zit er weer op en ook in de topcompetities is er een aantal spelers dat er met gemengde gevoelens op zal terugkijken. Een overzicht. Een overzicht van de 'Eredivisie-verliezers' vind je hier.

Dit zijn de grootste verliezers op de transfermarkt in het buitenland

Hatem Ben Arfa
'Het voelt alsof ik niet besta', verzuchtte Hatem Ben Arfa een dag voor Deadline Day nog tegen het Franse So Foot. De technicus van Paris Saint-Germain speelde dit seizoen nog geen minuut en had zijn zinnen gezet op een vertrek uit de Franse hoofdstad. Maar waar hij zelf een half jaar geleden nog niet wilde meewerken aan een transfer, waren er nu nauwelijks clubs die zich voor hem meldden. Ook Leicester City durfde het last-minute niet aan met de Fransman, die zijn lotgenoot Lucas Moura overigens wel een transfer zag maken. 

Daley Blind
De eerste van twee Nederlandse internationals in dit overzicht. Daley Blind leek op weg naar AS Roma. Een transfer die hem zou verlossen van zijn inmiddels uitzichtloze situatie bij Manchester United. De linksback speelde dit seizoen weliswaar alle wedstrijden in de Champions League, maar in de Premier League kwam hij sinds september pas drie minuten in actie. De Romeinen gaven uiteindelijk de voorkeur aan Jonathan Silva.

Andy Carroll
In 2011 was Andy Carroll de sensatie van Deadline Day. De aanvaller vertrok voor 41 miljoen euro naar Liverpool, maar daarna is het de boomlange aanvaller wat minder goed vergaan. Zeven jaar later hoopte hij een nieuwe toptransfer te maken. Dit keer naar Chelsea, dat hem wilde halen als opvolger van Michy Batshuayi. De Londenaren kozen echter voor Olivier Giroud van Arsenal.

Edin Dzeko
Net als Carroll stond ook Edin Dzeko hoog op het verlanglijstje van Chelsea. En lang was er sprake van een dubbele deal tussen AS Roma en Chelsea: niet alleen Dzeko, ook Emerson zou de overstap naar Stamford Bridge maken. Uiteindelijk was het alleen de Braziliaan die op het vliegtuig kon stappen en zijn Bosnische ploeggenoot moest achterlaten. Want, zoals gezegd, Chelsea koos voor Giroud als nieuwe spits.

Jonny Evans
Net als Andy Carroll hoopte ook Jonny Evans op een nieuwe kans bij een topclub. De aanvoerder van West Bromwich Albion stond in de belangstelling van Manchester City, maar manager Pep Guardiola koos uiteindelijk voor Aymeric Laporte. Ook Arsenal had interesse, maar dat besloot uiteindelijk om de aanval van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Misschien dat The Gunners zich over een half jaar alsnog melden voor de mandekker.

Crystal Palace
Hoewel Crystal Palace op de slotdag van de transferperiode toesloeg met het binnenhalen van voormalig FC Groningen-speler Alexander Sørloth, zijn ze in Londen allesbehalve tevreden over het verloop van Deadline Day. Er hadden namelijk in totaal drie spelers moeten binnenkomen. Ibrahim Amadou van Lille en Brøndby IF-doelman Frederik Ronnow waren de andere twee namen op het verlanglijstje, maar de Franse en Deense club konden beiden geen vervanging regelen. Voor Amadou was dat helemaal zuur. Hij was al per trein naar Londen gereisd en kreeg daar pas te horen dat het niet doorging en kon dus weer op de eerstvolgende trein terug naar Frankrijk.

Davy Klaassen
Van de Europa League-finale en een overstap ter waarde van 27 miljoen euro naar Everton, naar een half seizoen lang op de bank en tribune zitten. De loopbaan van Davy Klaassen is tot een pauze gekomen in Liverpool en Napoli leek de carrière van de voormalig Ajax-aanvoerder weer in gang te willen zetten. Hoewel Klaassen zelf nog voor zijn kans wil gaan bij Everton, lijkt het erop dat hij nog een half jaar op de tribune moet gaan plaatsnemen.

Riyad Mahrez
Hij was op Deadline Day ineens vermist, waardoor Leicester City woensdagavond tegen Everton geen beroep kon doen op Riyad Mahrez. De spelmaker was woedend op de leiding van zijn club, die hem niet wilde laten gaan naar Manchester City. Althans, alleen als de absolute hoofdprijs betaald zou worden. Dat bleken The Citizens niet van plan en dus kan Leicester Mahrez vandaag 'gewoon' weer op de training verwachten.

Aleix Vidal
Al begin januari leek de deal tussen Barcelona en Sevilla rond te komen voor een terugkeer van Aleix Vidal bij Sevilla. Voor een bedrag van tien miljoen euro zou de rechterflank-speler de overstap maken. Ploeggenoot bij Barcelona en voormalig Sevilla-speler Ivan Rakitic liet zelfs in de media optekenen dat hij 'als Sevillista' hoopte voor hem dat de transfer rond zou komen, maar niets bleek minder waar. De rechtsback maakt het seizoen af in Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.