Op één na langstdienende Eredivisie-speler stopt ermee

Reacties

Mark van der Maarel (34) stopt aan het eind van dit seizoen met voetballen. Dat heeft FC Utrecht vrijdag bekendgemaakt. Van der Maarel is na PEC Zwolle-speler Bram van Polen de langstdienende speler in de Eredivisie bij één en dezelfde club. Van der Maarel blijft in Stadion Galgenwaard actief, zij het in een kantoorfunctie.

Op één na langstdienende Eredivisie-speler stopt ermee
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De multifunctionele verdediger, inzetbaar als rechtsback, centrumverdediger en linksback, speelde sinds zijn debuut uit bij ADO Den Haag op 20 september 2009 (0-1 winst voor de ploeg uit de Domstad, doelpunt Dries Mertens) in totaal 388 wedstrijden voor de Utrechtse FC. In al die jaren groeide hij uit tot eerst een cultheld en inmiddels met recht een clubicoon voor de rood-witten.

Als voetballer is het verhaal nu bijna uit. In een filmpje op sociale media vertelt Van der Maarel het bericht zelf aan de aanhangers, al kost het uitspreken van de boodschap hem zichtbaar moeite. Daarna wordt hij geïnterviewd op de middenstip. 'Het is iets waar ik al langer mee worstel, maar ik denk dat het de juiste beslissing is. Als je tot de conclusie komt, gevoelsmatig, dat je niet meer helemaal je ei kwijt kan dan is dat een lastige conclusie die je moet trekken', aldus Van der Maarel in een emotioneel gesprek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De fanatieke supporters op de Bunnikside hebben nog een tweetal maanden om een afscheid voor te bereiden voor hun boegbeeld. Van der Maarel zelf wil er op dit moment weinig aandacht voor, in het licht van de sportieve ambities van de selectie van Ron Jans. 'De club is ambitieus, we willen met z’n allen wat. Daar hoop ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Ik hoop dat we er met z’n allen, met name het stukje met z’n allen vind ik belangrijk, een mooi feest van kunnen maken op de laatste zondag van de play-offs. Dat is mijn droombeeld.'

Overigens hoeft de club Van der Maarel niet te gaan missen: hij verruilt de kicksen voor het kantoor. 'Ik ben heel blij hoe de club mij ziet en hoe ze het vertrouwen hebben uitgesproken om samen te ontdekken wat er uitkomt en dat zal meer de beleidsmatige kant zijn. Dat zijn we nu aan het vormgeven en dat geeft ook wel heel veel energie. De club is ambitieus en er is nog zoveel meer mogelijk, daar wil ik heel graag aan meehelpen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
FC Utrecht
30
12
9
9
43-41
+2
45
8
Go Ahead Eagles
31
11
9
11
45-42
+3
42
9
Sparta Rotterdam
30
11
7
12
45-43
+2
40
10
sc Heerenveen
31
10
6
15
50-64
-14
36
11
Fortuna Sittard
30
9
8
13
34-52
-18
35
* Actueel tot en met 25 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer M. van der Maarel
Meer over M. van der Maarel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.