Uth het goudhaantje bij stunt Hoffenheim tegen Bayern

Reacties

1899 Hoffenheim heeft zaterdagavond voor een grote verrassing in de Bundesliga gezorgd door met 2-0 te winnen van Bayern München. Mark Uth, voormalig spits van SC Heerenveen en Heracles Almelo, was de grote man bij de thuisploeg.

Uth het goudhaantje bij stunt Hoffenheim tegen Bayern

Het zag er in de beginfase van de wedstrijd niet naar uit dat Hoffenheim met de drie punten aan de haal ging. Bayern overklaste de thuisploeg en creëerde aardig wat kansen, maar door onoplettendheid stond het opeens 1-0. Mats Hummels liep op zijn dooie gemak terug richting zijn eigen zestien, maar had niet door dat Andrej Kramaric de ingooi snel nam. Uth pikte op, kon door richting doel en rondde af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na de openingsgoal liet Bayern zich niet uit het veld slaan, wat voor rust tot een grote kans leidde. Kingsley Coman kopte van dichtbij hard in, maar doelman Oliver Baumann zag de bal recht op zich afkomen. Daarvoor was Hoffenheim nog gevaarlijk via Steven Zuber, maar Manuel Neuer had een antwoord op een schuiver richting de rechterhoek.

Aan het begin van het tweede bedrijf was Bayern weer sterker, maar opnieuw viel de goal aan de andere kant. Zuber legde vanaf links goed terug op Uth, die vogelvrij in de zestien de korte hoek vond: 2-0. Voor trainer Carlo Ancelotti was dit het signaal om aanvallend te wisselen. Na een uur bracht hij Arjen Robben voor middenvelder Sebastian Rudy, terwijl ook James Rodríguez en Franck Ribéry begonnen aan de warming-up. Het duo viel een klein kwartier voor tijd in. De Colombiaan maakte daarmee zijn officiële debuut voor Der Rekordmeister.

Arjen Robben kreeg een half uur speeltijd tegen Hoffenheim, maar kon geen verandering brengen in de 2-0 achterstand.
Arjen Robben kreeg een half uur speeltijd tegen Hoffenheim, maar kon geen verandering brengen in de 2-0 achterstand.

De komst van Rodríguez bracht wat schwung in het elftal van Bayern en bijna werd het tien minuten voor tijd 2-1. De huurling van Real Madrid legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Javi Martínez, maar die kopte hard op de vuisten van Baumann.

Bayern bleef het hoogste percentage balbezit houden, maar sprong slordig om met kansrijke situaties en kwam niet meer tot scoren. Hierdoor blijft Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann ongeslagen (2 winst, 1 gelijk en 0 verlies) tegen Bayern München en meldt de thuisclub zich na drie wedstrijden verrassend aan kop van de Bundesliga. De ploeg staat samen met Borussia Dortmund en Hannover 96 op zeven punten. Bayern, dat dinsdag in de Champions League tegen Anderlecht speelt, voetbalde zes punten bij elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.