Uruguay zwaait af met overtuigende overwinning

Diego Forlán (foto) bewees eens te meer zijn waarde voor Uruguay, dat met een ruime zege op Israël vertrouwen opdeed in het laatste duel vóór het vertrek naar Zuid-Afrika.

'Het gevaar van deze ploeg schuilt in de twee spitsen', concludeerde Israël-bondscoach Luis Fernandez na de 4-1 nederlaag in Montevideo. Diego Forlán, die met Luis Suarez het gevreesde aanvalskoppel vormt, opende na minder dan een kwartier de score.

Na de gelijkmaker van Lior Rafaelov zorgde Álvaro Pereira nog in de eerste helft voor een nieuwe Uruguayaanse voorsprong. In de tweede helft liepen de gastheren verder weg. Invaller Sebastián Abreu manifesteerde zich met twee treffers, zoals Ajacied Nicolás Lodeiro na rust zijn kwaliteiten etaleerde.

'Over het algemeen zijn we goed', zei bondscoach Oscar Tabárez. 'We beginnen met goede moed. We hebben niets gewonnen, maar we hebben ook niets te verliezen. De wedstrijd tegen Frankrijk op 11 juni is het belangrijkste.'

Ook Chili boekte een overtuigende overwinning (3-0). Bondscoach Marcelo Bielsa zag zijn formatie in de tweede helft afstand nemen van Zambia. Alexis Sánchez deed als invaller met twee treffers van zich spreken.

Chili speelt zondag twee oefeninterlands. 's Middags is Noord-Ierland tegenstander in Chillán, 's avonds wacht in Concepcion Israël. 'Deze twee duels stellen ons in staat om alle spelers in actie te zien. Het is een beetje vreemd, maar noodzakelijk voor ons', verdedigde Bielsa het opmerkelijke programma.