Uruguay en Frankrijk kabbelen naar gelijkspel

Ook de tweede wedstrijd in Poule A, het treffen tussen Frankrijk en Uruguay, is in een gelijkspel geëindigd. Beide ploegen konden in het Green Point Stadium (Kaapstad) de schroom maar niet van zich afgooien en besloten het matige duel zoals het begon: 0-0.

Vooraf hadden de toeschouwers in Kaapstad gehoopt op een spektakel. Er verschenen immers twee voormalig wereldkampioenen aan de aftrap. Frankrijk zegevierde in 1998, Uruguay deed dit decennia eerder (1930 en 1950). Ook van het aanvalskoppel Forlán-Suarez (Ajax) werd wat verwacht, maar het gewenste vuurwerk bleef uit.

Een andere Ajacied zorgde nog wel voor ophef. Invaller Nicolas Lodeiro kon maar kort genieten van zijn invalbeurt. De middenvelder moest negen minuten voor tijd na een tweede gele kaart inrukken.

Na zes minuten spelen viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Franck Ribéry wist zich aan de linkerflank met enig fortuin vrij te spelen en bracht met een lage voorzet Sidney Govou in stelling. De aanvaller van Olympique Lyon schoof de bal in kansrijke positie voorlangs. Het duurde vervolgens tien minuten voordat ook Uruguay gevaarlijk werd. Steraanvaller Diego Forlán vond ruimte om uit te halen, maar zijn schot spatte hard uiteen op de vuisten van doelman Hugo Lloris.

Yoann Gourcouff (foto) zorgde twee minuten later voor de laatste opwinding uit de eerste helft. De middenvelder van Girondins Bordeaux besloot een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld ineens op doel te schieten. Uruguay-goalie Fernando Muslera kon de poging maar ternauwernood uit de kruising ranselen. In het vervolg van het eerste bedrijf slaagden beide ploegen er niet meer in mogelijkheden te creëren.
<br /><br /> Ook na rust bleef het duel ondermaats. De wedstrijd kabbelde voort zonder noemenswaardige momenten. Forlán was nog het dichtst bij de winnende treffer. Maar de spits van Atlético Madrid schoot in kansrijke positie een meter naast. De nodige wissels droegen in de slotfase niet bij aan het niveau van de wedstrijd.

Een van die invallers was Ajacied Lodeiro. Nadat hij voor een stevige overtreding zijn tweede gele kaart kreeg, moest Uruguay verder met tien man. Frankrijk slaagde er echter niet in de man-meer-situatie uit te buiten en het bleef bij 0-0.

Door het gelijke spel is alles nog open in poule A. Zuid-Afrika en Mexico deelden vrijdagmiddag immers ook de punten.