United tast diep in de buidel voor Ivoriaans toptalent van Atalanta

Reacties

Manchester United heeft op Deadline Day ook nog een transfer afgerond die vooral met het oog op de toekomst lijkt te zijn gedaan. Desondanks mag het wat kosten. Naar verluidt ontvangt Atalanta Bergamo namelijk zo'n 25 miljoen euro plus vijftien miljoen euro aan bonussen voor Amad Traoré, voor wie ook Parma in de race was.

United tast diep in de buidel voor Ivoriaans toptalent van Atalanta
© Pro Shots

En dat is een flink bedrag voor een achttienjarige aanvaller die pas drie officiële duels op het hoogste niveau speelde. Traoré, die volgens Manchester United al sinds 2016 gevolgd werd door de club, mocht vorig seizoen middels drie korte invalbeurten in de Serie A al even ruiken aan het grote werk bij Atalanta en scoorde eind oktober bij zijn debuut tegen Udinese. Dit seizoen nam trainer Gian Piero Gasperini het Ivoriaanse talent telkens op in de wedstrijdselectie, maar minuten maakte hij nog niet.

Dat United desondanks dertig miljoen euro over heeft voor de rechtervleugelspits, zegt genoeg over diens talent. Atalanta-aanvoerder Papu Gómez vertelde al eens dat Traoré tijdens de training nauwelijks is af te stoppen. 'Hij is een ster voor de toekomst, vertrouw me maar. Op onze trainingen is hij soms net Messi, hij is niet te stoppen.'

Overigens zal Traoré pas later overstappen naar Old Trafford. Wanneer precies maakt de club nog niet duidelijk. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.