United op feestmiddag Lukaku met speels gemak langs Swansea

Reacties

Manchester United heeft thuis tegen Swansea City een eenvoudige middag beleefd. Op Old Trafford werd het 2-0. De grote man was Romelu Lukaku, die al binnen vijf minuten scoorde en zo zijn honderdste Premier League-goal maakte. Daarmee is hij de jongste buitenlandse speler ooit (24 jaar) in de Premier League die deze mijlpaal bereikt.

United op feestmiddag Lukaku met speels gemak langs Swansea

De honderdste treffer voor de Belgische spits kwam tot stand dankzij een mooie combinatie door de as van het veld. Het was Alexis Sánchez die de bal uiteindelijk bij de regelmatig bekritiseerde spits bracht. Lukaku schoot vervolgens raak in de linkerbovenhoek (zie hoofdfoto). Het was alweer zijn 25ste goal van het seizoen, gerekend over alle competities.

Bij Swansea City, met Mike van der Hoorn in de basis en Luciano Narsingh op de bank, mochten ze van geluk spreken dat Lukaku even later niet gelijk de score verdubbelde. Oog in oog met Swansea-doelman Lukasz Fabianski schoot hij tegen de keeper op. Toch duurde het niet lang voordat de tweede United-goal een feit was. In de twintigste minuut zette Jesse Lingard Sánchez alleen voor Fabianski, waarop de Chileen feilloos binnenschoot.

Alexis Sánchez schreeuwt het uit na de 2-0.
Alexis Sánchez schreeuwt het uit na de 2-0.

United-manager José Mourinho, die vorige week Zlatan Ibrahimovic naar LA Galaxy zag vertrekken, had op de bank gezelschap van Michael Carrick. De controleur stopt er aan het einde van het seizoen mee en gaat dan verder als assistent bij de Portugees. Tegen Swansea, dat werkelijk niks had in te brengen de eerste helft, liep hij alvast als een soort stagiair mee.

In de tweede helft gingen The Mancunians vrolijk door. Nog binnen het kwartier had eerst Sánchez met een kopbal de score verder kunnen opvoeren, waarna Juan Mata dé mogelijkheid op de derde treffer onbenut liet. Na een mooie pass van Paul Pogba tikte hij uit de draai van dichtbij over.

Toch werden The Swans ineens binnen een minuut twee keer levensgevaarlijk. Spits Tammy Abraham speelde zich twee keer mooi vrij, maar had de pech dat United beschikt over David de Gea. De Spaanse goalie bracht twee keer fenomenaal redding op de schoten van de invaller. Tien minuten voor tijd miste ook Lukaku nog een dot van een kans op de 3-0. 

Daar bleef het bij. Door de overwinning komt United op de tweede plaats met 68 punten uit 31 duels. Twee meer dan Liverpool, dat eerder vandaag won (1-2) van Crystal Palace, maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Swansea City blijft in de degradatiezorgen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.