Fenomeen Salah trekt vorm door richting Champions League-kraker

Reacties

Liverpool is een halve week voor de Champions League-kraker tegen Manchester City in de Premier League ontsnapt aan puntenverlies tegen Crystal Palace. Mohamed Salah maakte zaterdagmiddag opnieuw het verschil op Selhurst Park: 1-2.

Fenomeen Salah trekt vorm door richting Champions League-kraker

In Zuid-Londen startten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis bij The Reds. In tegenstelling tot reserves Timothy Fosu-Mensah en Jairo Riedewald kreeg Patrick van Aanholt bij Crystal Palace wel het vertrouwen van Roy Hodgson. De linksback had de zware taak Salah te stoppen. De Egyptenaar was in dertig Premier League-wedstrijden voor Liverpool al goed voor 28 goals en tien assists. De rechtsbuiten opende bovendien al acht keer de score in de competitie.

In Londen kwam het daar niet van voor Salah, mede door toedoen van Wilfried Zaha. De sterspeler van Crystal Palace maakte in de twaalfde minuut al goed gebruik van zijn snelheid en brak door de Liverpool-defensie heen. Loris Karius voelde zich genoodzaakt uit te komen en werkte Zaha naar de grond nadat de linksbuiten de bal over de goalie had heen gestift. Uit de terecht gegeven strafschop maakte Luka Milivojevic de 1-0.

The Eagles kwamen daarmee in een zetel en hadden een extra reden om hun geliefde countervoetbal te spelen. Liverpool was dominant met voor rust liefst 76 procent balbezit, maar grote kansen waren schaars. Salah zorgde voor opwinding met een kenmerkende actie. Na snel te zijn weggedraaid schoot de smaakmaker echter in de handen van Wayne Hennessey. Bij een ander hachelijk moment in het strafschopgebied van de thuisploeg dacht Liverpool recht te hebben op een strafschop. Mané ging theatraal naar de grond na licht contact met James McArthur en kreeg daarvoor geel. Het was het begin van een turbulente fase voor de Senegalees.

Uit een voorzet van Milner maakte Mané vlak na rust de 1-1. Met zijn 43ste Premier League-goal evenaarde hij landgenoot Demba Ba als meest trefzekere Senegalees. Het was Mané die aan de andere kant even later ook de aandacht trok met weer een theatrale duik. Hij rekende op een vrije trap en graaide de bal vlak buiten het strafschopgebied weg voor de voeten van Yohan Cabaye. Scheidsrechter Neil Swarbrick spaarde de doelpuntenmaker opzichtig, hoe fel de protesten van Crystal Palace ook waren. Liverpool-manager Jürgen Klopp greep zelf maar in en wisselde Mané.

Zo bevond Salah zich mede door toedoen van Mané lang buiten de schijnwerpers, maar vlak voor tijd eiste het fenomeen alsnog de hoofdrol op. Na een te diepe voorzet vanaf rechts volleerde Andrew Robertson de bal in de richting van de Egyptenaar. Salah legde de bal met zijn linker voor zijn rechter en vuurde raak. Na zijn goal tegen Palace heeft de topaankoop in 21 verschillende wedstrijden gescoord in één Premier League-seizoen, een evenaring van het record van Robin van Persie (2012/13) en Cristiano Ronaldo (2007/08).

Crystal Palace kwam die klap niet meer te boven en wacht een zwaar competitieslot. De Londenaren staan na 31 speelronden zestiende, met een marge van twee punten ten opzichte van de degradatiezone. Liverpool blijft derde in de Premier League en neemt het woensdagavond op Anfield in Champions League-verband op tegen koploper Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.