LA Galaxy kondigt komst Ibrahimovic op 'beestachtige' wijze aan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft getekend bij LA Galaxy. De 36-jarige Zweed liet donderdag zijn contract bij Manchester United ontbinden en maakt dus transfervrij de overstap naar de Amerikaanse club.

LA Galaxy kondigt komst Ibrahimovic op 'beestachtige' wijze aan

'Het past bij mij om bij de meest succesvolle club van de MLS te gaan spelen', zo klonk de eerste reactie van de aanvaller op het digitale thuis van de club. 'Ik ben blij om bij een club terecht te komen met zo'n winnaarsmentaliteit en die voetbal op de kaart heeft gezet in Amerika. Ik heb zin om me bij mijn teamgenoten te voegen en samen met onze fans het team te helpen successen te behalen.'

'Ik mis op dit moment nog wedstrijdritme, maar ik werk er hard aan', ging hij verder in gesprek met het officiële kanaal van de MLS. 'Hoe meer ik speel, hoe beter ik word. Ik hoop veel te kunnen bereiken bij deze club. Overal waar ik gespeeld heb, heb ik gewonnen. Het is geen geluk, het zit in mijn DNA', aldus Zlatan.

Ibrahimovic verruilde Paris Saint-Germain in de zomer van 2016 voor United en kende een succesvol eerste seizoen. In april 2017 scheurde hij echter zijn kruisband, waarna een lange revalidatie volgde. Na zijn terugkeer had hij moeite zijn plek in het basiselftal van manager José Mourinho te heroveren. Beide partijen besloten daarom dat een vertrek de beste optie was.

Bij LA Galaxy begint Ibrahimovic aan zijn negende avontuur. De Zweed begon zijn carrière bij Malmö FF en speelde daarna drie seizoenen voor Ajax. Vervolgens kwam hij uit voor Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.