United eenvoudig langs QPR, Arsenal wint nipt van Villa

Manchester United, waar Robin van Persie uit voorzorg werd gewisseld, heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Queens Park Rangers. Arsenal boekte dankzij een late treffer een nipte overwinning op Aston Villa.

Queens Park Rangers – Manchester United 0-2Manchester United heeft op bezoek bij Queens Park Rangers eenvoudig met 2-0 gewonnen. De ploeg van Sir Alex Ferguson, waar Robin van Persie uit voorzorg werd gewisseld, kwam geen moment in de problemen tegen hekkensluiter QPR.

De international van Oranje werd vijf minuten voor rust gewisseld voor Danny Welbeck. Van Persie had last van zijn heup en werd daardoor voortijdig naar de kant gehaald. Na 23 minuten werd het verschil tussen de koploper en de nummer laatst uitgedrukt in cijfers. Rafael (foto boven) schoot zijn ploeg op fenomenale wijze op voorsprong. De verdediger ontving een afgeslagen voorzet net buiten het strafschopgebied en zag zijn schot in de bovenhoek verdwijnen. Na de onderbreking opnieuw een oppermachtig United, waarbij Ryan Giggs de eindstand bepaalde: 0-2.

United blijft fier aan kop in de Premier League, met een voorsprong van maar liefst dertien punten op achtervolger Manchester City. De stadsgenoot uit Manchester neemt het zondag op tegen Chelsea. QPR blijft hekkensluiter met slechts zeventien punten uit 27 wedstrijden. <i>Robin van Persie kijkt het restant van de wedstrijd toe vanaf de bank</i> Arsenal – Aston Villa 2-1De druk op de schouders van manager Arsène Wenger is immens geworden na de slechte resultaten van de afgelopen weken. De Fransman hoopte dit te verlichten door een goed resultaat tegen laagvlieger Aston Villa, dat zonder de geblesseerde Ron Vlaar aantrad. Heel lang had Arsenal niet nodig om de ban te breken; Santi Cazorla zette al na zes minuten de 1-0 op het scorebord.

Maar ondanks het feit dat Arsenal daarna nog aardige kansen kreeg, was ook Aston Villa strijdlustig. Arsenal kwam een aantal keren goed weg toen de bezoekers aardige kansen verprutsten. Na 68 minuten kreeg Arsenal alsnog de deksel op de neus en dat had het helemaal aan zichzelf te danken. Bij een counter werd Andreas Weimann geen strobreed in de weg gelegd. Zijn schot werd verkeerd beoordeeld door doelman Wojciech Szczesny: 1-1. Een kwartier voor tijd deed Wenger nog een uiterste poging om een doelpunt voor Arsenal te forceren door rechtsback Carl Jenkinson eraf te halen voor aanvaller Lukas Podolski. De druk op het doel van Villa werd vergroot en dat pakte goed uit. Cazorla kroonde zich tot matchwinner door vijf minuten voor tijd de winnende treffer binnen te schuiven op aangeven van Nacho Monreal.

Norwich City – Everton 2-1De thuisploeg wist de afgelopen negen duels niet in winst om te zetten en kon een overwinning zodoende goed gebruiken. Maar ook Everton heeft het de laatste weken moeilijk, waardoor beide ploegen aanvallend ingesteld het veld betraden. Grote kansen werden er niet gecreëerd, totdat Leon Osman een geweldige assist van Leighton Baines vlak voor rust binnenkopte.

In de tweede helft had Everton de regie in handen. De ploeg van manager David Moyes creëerde niet veel meer, maar drong Norwich terug naar de eigen helft en hield het balbezit. De thuisploeg kwam er de gehele tweede helft niet meer aan te pas, maar wist vlak voor tijd toch nog verrassend gelijk te maken. Invaller Kaiansu Kamara werd volledig vrijgelaten bij een corner en kopte de bevrijdende 1-1 binnen.

Norwich rook bloed en ging in de uiterste slotfase op zoek naar meer. Grant Holt kreeg een immense kans, maar wist deze niet binnen te schieten. In de 94ste minuut kreeg de spits echter een herkansing. Van dichtbij kopte Holt raak en bracht hij de supporters van Norwich in extase.

Overige uitslagenReading - Wigan Athletic 0-3West Bromwich Albion - Sunderland 2-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.