Bayern München legt Arsenal op eigen veld op pijnbank

Arsenal heeft nog een mirakel nodig om te overleven in de Champions League. Bayern München legde in Londen de solide basis voor een plaats bij de laatste acht (1-3).

Bayern München legt Arsenal op eigen veld op pijnbank

Opnieuw dreigt voor Arsenal de kwartfinales van de Champions League te hoog gegrepen. Sinds de verloren finale in 2006 – Barcelona won met 2-1 – moesten The Gunners elk jaar weer vroegtijdig het Europese podium verlaten.

Al halverwege de eerste helft was het pleit beslecht in het voordeel van Bayern München. De Duitsers deden in Londen wat de thuisploeg voor ogen had. Want waar Arsenal probeerde de wedstrijd open te breken, daar sloeg Bayern genadeloos toe.

In de zevende minuut was er de eerste angel aan de kist voor Arsenal. Thomas Müller kreeg aan de rechterkant de gelegenheid een voorzet af te leveren. Niet dat die zo goed was, maar de bal kwam voor de voeten van Toni Kroos (op de foto boven rechts van Aaron Ramsey) die van net buiten het strafschopgebied raak knalde.

Het door de Bayern-treffer aangeslagen Arsenal incasseerde in de 21ste minuut weer een harde klap. Keeper Wojciech Szczesny kon de inzet van Daniel Van Buyten nog keren, maar was kansloos op de rebound van Müller. De achterstand oogde kansloos omdat Bayern beschikt over een zeer solide defensie. Op 14 december had keeper Manuel Neuer voor het laatst de bal uit zijn doel moeten halen.

Maar juist een zeldzaam gebrek aan die defensieve kracht bracht de ogenschijnlijk onaantastbare positie van Bayern aan het wankelen. Bij een overigens onterechte hoekschop van Arsenal toonde de Beierse defensie zich van zijn slechtste kant, waardoor Lukas Podolski de aansluitingstreffer kon binnen koppen.

De eerste tegentreffer na 664 minuten voor Bayern bood Arsenal houvast. Maar kansen voor onder anderen invaller Oliver Giroud ten spijt, de Londense ploeg heeft een wonder nodig om de kwartfinales te bereiken.

In de 77ste minuut bracht Bayern de marge weer op twee. Invaller Arjen Robben gaf de bal mee aan de opgekomen back Philipp Lahm, wiens voorzet door Mario Mandzukic werd gebruikt om de 1-3 op het scorebord te brengen.

Arsenal moet over twee weken minimaal drie keer scoren om kans te maken Bayern uit de kwartfinales te houden. Pas twee ploegen slaagden er dit seizoen tegen de Beierse ploeg meer dan één keer te scoren. Naast Bayer Leverkusen (2-1 winst in München op 28 oktober) was de eer voor het Wit-Russische BATE Borisov, dat op 2 oktober 2012 met 3-1 te sterk was voor Bayern.

Bastian Schweinsteiger is in de return niet van de partij, hij zit dan vanwege zijn gele kaart een schorsing uit. Hij kan wel met een schone lei beginnen als Bayern de kwartfinale haalt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen