Antwerp FC is donderdagavond op eigen veld onderuit gegaan tegen Union Sint-Gillis, dat na een dramatische start van de play-offs weer mag dromen van de eerste landstitel sinds 1935.

Antwerp
Antwerp
0 - 3
Union Sint-Gillis

Union ging met zeven punten meer dan nummer twee Anderlecht de play-offs in, maar als sneeuw voor de zon verdween die voorsprong. De ploeg van trainer Alexander Blessin verloor tot dusver alle vier de wedstrijden. Ook het Antwerp van trainer Mark van Bommel begon beroerd aan de play-offs en kon titelprolongatie, na een krankzinnige ontknoping werd Union vorig seizoen afgetroefd, al uit het hoofd zetten.

Beide clubs hielden elkaar donderdagavond de eerste helft in balans, maar na rust liepen de bezoekers snel uit naar een 0-2 voorsprong. Cameron Puertas was de grote man bij Union, want nadat hij in de 48ste minuut voor de 0-1 voorsprong had gezorgd, was hij acht minuten later de aangever bij de 0-2 van Mohamed Amoura. Het slotakkoord kwam in de 87ste minuut ook van Puertas, die de eindstand op 0-3 bepaalde.

Door de overwinning heeft Union Sint-Gillis nu 38 punten, drie minder dan koploper Anderlecht. Club Brugge staat er met 39 punten nog tussen. Er zijn in de play-offs nog vijf wedstrijden te gaan. Antwerp FC, waar Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal een basisplaats hadden, terwijl Gyrano Kerk op de bank bleef, is met 29 punten uitgespeeld voor de titel. Wel hoopt Van Bommel zich nog te plaatsen voor Europees voetbal.