Union reageert op Ajax-loting door in underdogrol te kruipen

Reacties

Bij 1. FC Union Berlin is met vreugde, maar ook met realisme gereageerd op de koppeling aan Ajax in de play-offs van de Europa League. Uit het Duitse kamp klinken hoopvolle woorden, maar het is duidelijk dat Union in de rol van underdog kruipt.

Union reageert op Ajax-loting door in underdogrol te kruipen
© Pro Shots

Directeur Oliver Ruhner kwam met een eerste reactie op de site van Union. 'Dit is een geweldige loting, Union tegen Ajax klinkt al als Europese glorie voor ons. Ajax is een spraakmakende tegenstander die namens Nederland al jaren in Europa uitkomt. De favorietenrol is natuurlijk al verdeeld in deze loting, maar we kijken erg uit naar de twee duels.'

Met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi spelen er twee oude bekenden in Berlijn, laatstgenoemde kwam ook aan het woord. 'Ik ken Ajax goed en was erg blij toen zij uit de koker kwamen. Er hangt een geweldige sfeer in het stadion', weet de verdediger die vooral bij Jong Ajax speelminuten maakte.

Union-trainer Urs Fischer is al eens in de Johan Cruijff Arena geweest, maar maakte toen niets mee qua sfeer. 'We hebben een duel gespeeld in de Arena, een oefenduel in een leeg stadion', haalt Fischer herinneringen op aan 2020. Het werd in coronatijd 2-2. 'Ik weet zeker dat de sfeer geweldig wordt als er 50 duizend man in het stadion zit. Dit is een geweldige loting. Ajax is een club met een prachtige geschiedenis. Het wordt een zware opgave, maar elke opdracht is te tackelen.'

Het tweeluik tussen Ajax en Union is nog ver weg, pas in februari staan de clubs tegenover elkaar voor een plek in de achtste finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.