Primeur Ajax in Europa League: weerzien met twee oude bekenden

Reacties

Ajax weet met welke tegenstander het af moet rekenen om de achtste finales van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers werden maandag bij de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan 1. FC Union Berlin.

Primeur Ajax in Europa League: weerzien met twee oude bekenden

Op 16 en 23 februari treffen de clubs elkaar in de tussenronde van het Europese toernooi. Ajax stroomt als afvaller van de groepsfase van de Champions League nu pas in. De Duitsers werden tweede in de groepsfase en plaatste zich zo voor de knock-out-fase.

In de eerste ronde eindigde Ajax derde in een groep met Liverpool, Napoli en Rangers FC. Van de eerste twee ploegen verloren de Amsterdammers beide keren. Tegen de Schotten werd twee keer eenvoudig gewonnen. Union werd tweede achter Belgische naamgenoot Union Sint-Gillis. Wel bleef het het Portugese SC Braga en Zweedse Malmö FF voor.

Nooit eerder troffen Ajax en Union elkaar. Afgelopen jaar trof Feyenoord de Duitsers al wel. Bij de hoofdstedelingen staan met Sheraldo Becker en Danilho Doekhi twee oud-spelers van de Amsterdammers onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.