Ultieme voetbalnomade: 'strippende' spits maakt 48ste transfer

Reacties
Ultieme voetbalnomade: 'strippende' spits maakt 48ste transfer
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het moderne voetbal verloopt vaak volgens dezelfde, voorspelbare patronen. Een speler tekent bij een club, laat optekenen dat er toch tussen hemel en aarde niets mooiers is dan die club, om bij het eerste de beste aanbod dat financiële of sportieve vooruitgang betekent meteen te verkassen. Bij de volgende club volgen dan natuurlijk dezelfde teksten. De Dominicaanse spits Jefferson Louis zal die moeite niet meer doen, nu hij deze week voor de achtenveertigste keer van club is gewisseld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Thame United, uitkomend op het achtste niveau in Engeland, is de gelukkige ontvanger van de handtekening van Louis, inmiddels 43 jaar oud. De spits had overigens al twee eerdere periodes in Thame, een stadje in de buurt van Oxford. Oxford United is ook meteen de grootste van de meer dan clubs waar Lewis in zijn loopbaan voor uitkwam. Bij The U's, waar hij overigens slechts zestig pond per week verdiende, speelde hij eens een bekerwedstrijd tegen Arsenal, en in de aanloop naar die wedstrijd zorgde hij voor grote controverse.

Het loten van een grootmacht als The Gunners was uiteraard reden voor groot feest in de kleedkamer. De televisiecamera's draaiden mee, en Louis besloot om zich helemaal uit te kleden. De tabloids smulden er uiteraard van. Naast inmiddels 42 clubs had Louis ook een interlandcarrière, geheel op de manier die hem goed past: hij speelde welgeteld één keer mee voor de nationale ploeg van Dominica.

Het hadden overigens nog meer clubs kunnen zijn, want zijn carrière liep in Louis' jonge jaren flinke vertraging op. Hij werd in 2001 veroordeeld tot een jaar celstraf voor gevaarlijk rijden nadat zijn rijbewijs al was ingenomen. Na een half jaar kwam hij vrij: met zijn gemiddelde had hij in die tijd makkelijk nog twee clubs op zijn cv kunnen bijschrijven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.