Ultieme underdog Les Herbiers kijkt ogen uit in Stade de France

Reacties

Les Herbiers maakt zich op voor het sluitstuk van het eigen Franse bekersprookje. De kleine club, dertiende op het derde niveau in Frankrijk, wacht dinsdag in de finale van de Coupe de France een tegenstander van een compleet ander kaliber: Paris Saint-Germain.

Ultieme underdog Les Herbiers kijkt ogen uit in Stade de France

'Het wordt een wedstrijd tussen grote talenten, die behoren tot de beste van de wereld, en amateurs, die veel moed en teamgeest aan de dag zullen leggen', keek trainer Stephane Masala vooruit. Voor Les Herbiers is de plaats van handeling al een bijzondere ervaring op zich. 'Voor ons was het wennen bij de eerste kennismaking met het Stade de France. We vinden de kleedkamers hier wel erg groot. Ik vraag me af waar ik precies moet gaan staan zodat iedereen me kan horen', aldus Masala.

Zijn PSG-collega Unai Emery wil niets weten van een gelopen race. 'Het is een wedstrijd die alleen goed kan aflopen als we onze tegenstander serieus nemen. Maar dat zullen de spelers zeker doen. We benaderen deze wedstrijd als elke andere. Iedereen is gemotiveerd om de derde prijs van het seizoen te winnen', aldus de Spaanse coach, die na de titel en de Coupe de la Ligue met nog een prijs afscheid wil nemen. 'De treble zou een mooie afsluiting zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.