Ultiem doemscenario dreigt voor Spurs na blamage in eigen huis

Tottenham Hotspur heeft woensdagavond een peperdure nederlaag geleden in de strijd om de Europese tickets. De Londenaren gaven het na de knappe goal van Steven Bergwijn helemaal weg.

Tottenham Hotspur
1 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Na ruim drie maanden stond Bergwijn eindelijk weer eens in de basis in de Premier League. De 23-jarige Nederlander betaalde dat vertrouwen binnen acht minuten terug met een prachtig doelpunt. Hij snoepte de bal af van Marvelous Nakamba, worstelde zich tussen een aantal verdedigers heen en ramde de bal kiezelhard in de bovenhoek: 1-0. Het was zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 19 juni 2020.

Het was een lekkere start voor Spurs, maar in de twintigste minuut ging het mis. Sergio Reguilón volleerde de bal uit een voorzet van Bertrand Traoré hoogst ongelukkig in eigen doel. Na die 1-1 nam Villa het initiatief over. De bezoekers waren veel sterker en kwamen vijf minuten voor rust op 1-2 via Ollie Watkins, opnieuw na zwak ingrijpen van Reguilón.

In de tweede helft kreeg zowel Bergwijn als Anwar El Ghazi behoorlijke kansen, maar beide Oranje-internationals kregen de bal er niet in. De beste kansen waren duidelijk voor de bezoekers. Door de derde nederlaag onder manager Ryan Mason loopt Tottenham het risico volgend seizoen überhaupt geen Europees voetbal te spelen. West Ham United kan de ploeg van Mason vanavond nog passeren.

Komend weekend kunnen ook Everton en Arsenal nog voorbij Tottenham, dat zelf een lastige uitwedstrijd tegen Leicester City speelt. Een absoluut doemscenario dreigt, zeker met het oog op de ontwikkelingen rond Harry Kane. De sterspeler zou zijn vertrekwens kenbaar hebben gemaakt. Het mislopen van Europees voetbal zal zijn gedachten vermoedelijk niet doen veranderen.

Everton
Everton
1 - 0
Wolverhampton Wanderers

De harde woorden van Carlo Ancelotti hadden effect bij Everton. The Toffees herstelden zich van de pijnlijke thuisnederlaag tegen Sheffield United. Richarlison maakte kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Everton in de race blijft voor de Europese tickets. De formatie uit Liverpool heeft evenveel punten als Spurs, alleen een beduidend minder doelsaldo.

Newcastle United
1 - 0
Sheffield United

Joe Willock maakte indruk door in zijn zesde Premier League-wedstrijd op rij te scoren. De 21-jarige Arsenal-huurling werd daarmee de matchwinner tegen het reeds gedegradeerde Sheffield United. Door de vierde zege in de laatste zeven competitieduels stijgt Newcastle naar de vijftiende plaats.