Uitverkoop bij Inter verklaard: club eindigt boekjaar in het donkerrood

Reacties

Internazionale heeft het boekjaar 2020/21 afgesloten met een bijzonder groot verlies. De regerend landskampioen van Italië berekende dat er door corona circa 110 miljoen euro aan inkomsten is misgelopen en sluit het boekjaar mede daardoor af met een verlies van ruim 245 miljoen. Het is meteen een verklaring waarom Inter deze zomer afscheid nam van enkele sterspelers.

Uitverkoop bij Inter verklaard: club eindigt boekjaar in het donkerrood
© Pro Shots

Inter zag het afgelopen seizoen inkomsten van zeventig miljoen uit wedstrijddagen verdwijnen door het sluiten van de stadions en leverde ook miljoenen in op het gebied van sponsorinkomsten. Het bedrijf dat Inter in handen heeft, Suning Holdings Group, werd ook hard geraakt door de impact van de coronacrisis. Zo erg zelfs dat dit het einde betekende van de Chinese club Jiangsu FC, eveneens gerund door Suning Group.

Zodoende stond het water tot aan de lippen van de Milanese clubleiding. Dit zal ongetwijfeld hebben meegespeeld in het besluit om spelers als Romelu Lukaku en Achraf Hakimi van de hand te doen. De rechtsback werd in juli voor circa zestig miljoen euro verkocht aan Paris Saint-Germain, een maand later trok topscorer Lukaku terug naar Chelsea voor meer dan honderd miljoen euro. Deze opbrengsten worden echter pas in het volgende boekjaar van Inter meegenomen en konden dus niet helpen om het megaverlies van 245 miljoen wat dragelijker te maken.

Inter is een van de hardst geraakte Europese topclubs. Competitiegenoot Juventus hanteert voor het afgelopen boekjaar een verlies van 210 miljoen, maar krijgt te maken met een groot onderzoek naar potentiële frauduleuze transfers. Barcelona spande de kroon door een jaarverslag met onderaan de streep een verlies van 481 miljoen te publiceren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.