Barça bevestigt uiterst pijnlijke cijfers: 481 miljoen verlies

Reacties

Barcelona heeft vrijdag de definitieve jaarcijfers over het rampseizoen 2020/21 naar buiten gebracht. De club loopt onderaan de streep tegen een dik verlies van 481 miljoen aan. Niet alleen werd er minder omzet gedraaid, de bedrijfskosten van Barça stegen in het vorige boekjaar naar een recordhoogte van 1,136 miljard.

Barça bevestigt uiterst pijnlijke cijfers: 481 miljoen verlies
© Pro Shots

De financieel belabberde situatie van Barcelona was al bekend, via een persbericht op de clubwebsite maken de Catalanen nu bekend hoe serieus de problemen van vorig seizoen waren. De rekenmeesters van Barcelona gingen uit van een omzet van 828 miljoen, maar dit viel bijna tweehonderd miljoen euro lager uit: 631 miljoen. Uiteindelijk zag de club de inkomsten met 26 procent dalen.

Barça meldt daarnaast dat de bedrijfskosten juist met negentien procent zijn gestegen, naar een recordhoogte. Ten opzichte van vorig jaar (955 miljoen) gingen de kosten over de miljard euro heen: 1,136 miljard om precies te zijn. Deze pijnlijke cijfers hebben natuurlijk gevolgen voor Barça in het huidige seizoen. Er kon weinig gedaan worden op de transfermarkt en deze week werd bekend dat Real Madrid liefst 642 miljoen euro meer mag uitkeren een salarissen dan Barça.

Positief resultaat
De club sluit het bericht af met een positieve noot voor het huidige seizoen. De verwachte bedrijfskosten zullen in het huidige boekjaar weer ruim onder de miljard euro komen, voorspelt Barça. 'De club verwacht een daling naar 784 miljoen', verwacht Barcelona.

Dit heeft vooral te maken met een daling van 31 procent aan salariskosten. Niet alleen vertrok grootverdiener Lionel Messi uit Camp Nou, diverse spelers zijn ook akkoord gegaan met een salarisdeal. Hierdoor hoeft Barça in dit seizoen niet de volle mep te betalen aan spelers.

De verwachting van Barça is dat er in het volgende boekjaar weer zwarte cijfers geschreven worden. Een positief resultaat van vijf miljoen euro rekent de club zijn leden voor.

Aan het begin van het vorige seizoen legden we al uit waarom Barça er financieel zo slecht voorstaat

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.