Uitverkoop bij Barça start: Turkse rentree lonkt voor veelbesproken Arda

Reacties

Istanbul Basaksehir heeft bevestigd te onderhandelen met Barcelona over een transfer van Arda Turan. De middenvelder heeft volgens Göksel Gümsdag, de voorzitter van de Turkse club van Eljero Elia, wel oren naar een terugkeer naar eigen land.

Uitverkoop bij Barça start: Turkse rentree lonkt voor veelbesproken Arda

De preses van Istanbul Basaksehir reageert met een verklaring op de geruchten rond de dertigjarige spelmaker. 'We hebben een serie gesprekken gehad en ik ben naar Barcelona gegaan om persoonlijk met Arda te spreken. Ik zag bij hem de honger en hoorde van zijn ambities. Ik kan in het kort zeggen dat Arda ambitieus is en bereid is om een bijzondere speler bij ons te zijn.'

De voorzitter legt uit dat hij nu in de wachtkamer zit, in afwachting van de laatste stappen die gezet moeten worden bij de onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de koploper van Turkije, zaakwaarnemers van Arda en bestuurders van Barcelona.

Arda is een van de spelers in Camp Nou die op de nominatie staat voor een vertrek. De dertigjarige middenvelder kwam dit seizoen – mede door blessureleed – nog niet in actie bij de ploeg van Ernesto Valverde. Verkopen is noodzaak bij Barcelona, zeker als de club na de recordtransfer van Philippe Coutinho komende zomer ook nog Atlético Madrid-ster Antoine Griezmann wil binnenhalen.

Arda speelde in Turkije eerder voor Galatasaray en heeft in eigen land een rumoerige tijd achter de rug. De honderdvoudig international zette in juni van vorig jaar een punt achter zijn interlandcarrière na een aanvaring met een Turkse journalist tijdens een vliegreis met de nationale ploeg. Na een gesprek met de nieuwe bondscoach Mircea Lucescu kwam de vedette in augustus terug op dat besluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.