Arda opent met terugkeer jacht op Turks record

Reacties

Arda Turan is teruggekomen op zijn besluit om niet langer voor het Turkse elftal uit te komen. Na een gesprek met de nieuwe bondscoach Mircea Lucescu heeft de middenvelder besloten een vervolg te geven aan zijn interlandloopbaan.

Arda opent met terugkeer jacht op Turks record

Begin juni zette de dertigjarige Arda nog een punt achter zijn interlandcarrière. Destijds werd de middenvelder van Barcelona door voormalig bondscoach Fatih Terim uit de selectie gezet door een aanvaring met een Turkse journalist. Dit pikte de 97-voudig international niet, waarna hij niet langer wenste uit te komen voor de nationale ploeg.

'Ik vertrek bij de selectie en speel niet meer voor Turkije', sprak hij destijds tegenover El Mundo Deportivo. 'Het is treurig, maar ik heb geen spijt. Ik heb in alle verschillende categorieën gespeeld als international en ik houd van mijn land, de vlag en het nationale team. Ik heb veel offers gebracht, maar het is voorbij.'

Twee maanden later komt de middenvelder dus terug op zijn drastische besluit. Turkije bezet momenteel de derde plaats in Groep I. Met elf punten moet het land alleen IJsland en Kroatië voor zich dulden, die allebei dertien punten hebben verzameld. Op 2 september speelt het Turkse elftal een WK-kwalificatiewedstrijd in Oekraïne. Drie dagen later ontvangt het in eigen huis Kroatië.

Record
Door zijn terugkeer bij het Turkse elftal kan Arda zijn jacht vervolgen op recordinternational Rüştü Reçber. De voormalige doelman heeft namelijk 120 caps achter zijn naam. Met de relatief jonge leeftijd van dertig jaar heeft Arda nog genoeg tijd om 24 interlands te spelen en het record over te nemen van de ex-speler van onder meer Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.