Bondscoach Terim weg bij Turkije na vechtpartij

Reacties

Fatih Terim is zijn baan als bondscoach van Turkije kwijt. Een vechtpartij in een restaurant heeft de bond en de 63-jarige oefenmeester doen besluiten om 'in goed overleg' uit elkaar te gaan.

Bondscoach Terim weg bij Turkije na vechtpartij

'Een aantal incidenten buiten het voetbal om, hebben ons tot dit besluit gedreven', aldus de Turkse bond in een officieel statement. 'Beide partijen hebben besloten dat dit voor iedereen de beste stap is.' Wel haalt de bond nog uit naar de media, die in hun ogen onrust hebben willen zaaien.

Toch moet Terim het veld ruimen, nadat hij onlangs in opspraak kwam. Op beelden is te zien hij hoe ruzie krijgt met de eigenaar van een restaurant en met hem in een handgemeen verwikkeld raakt. Terim was daar met zijn schoonzoons, vijf mannen zouden gewond zijn geraakt bij dat incident.

Het bleek voor de Turkse bond de druppel. De prestaties onder Terim zijn de laatste tijd allerminst goed: de ploeg staat samen met Oekraïne derde in de WK-kwalificatiepoule. De trainer kwam bovendien al vaker in conflict. Zo was er begin vorige maand de situatie rondom sterspeler Arda Turan. Hij viel in een vliegtuig een journalist aan, waarna Terim de middenvelder van Barcelona uit de selectie zette.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.