Barcelona Quiz: deze Brazilianen gingen Coutinho voor in Camp Nou

Reacties

Philippe Coutinho moest er even op wachten, maar heeft zijn begeerde transfer naar Barcelona te pakken. De 25-jarige aanvallende middenvelder kwam voor 120 miljoen euro (plus 40 miljoen bonussen) over van Liverpool en is zeker niet de eerste Braziliaan die Camp Nou zijn thuishaven mag noemen. Een quiz over zijn voorgangers.

Barcelona Quiz: deze Brazilianen gingen Coutinho voor in Camp Nou

En dat zijn er nogal wat. In de geschiedenis van Barcelona kwamen al heel wat buitenlanders voorbij, maar Brazilië is de hofleverancier (vóór Nederland) als het gaat om spelers van over de grens die de clubkleuren van de Blaugranas mochten verdedigen. Door een blessure duurt het nog even voordat Coutinho zijn eerste officiële duel voor Barça speelt, maar zodra hij debuteert treedt hij in de voetsporen van 26 landgenoten.

De eerste van hen die een officiële wedstrijd voor Barcelona speelde, deed dat in de jaren veertig. Daarvoor hadden Brazilianen de weg naar de Catalaanse hoofdstad ook al gevonden, maar doelman Jaguaré en middenvelder Fausto mochten in de jaren dertig alleen vriendschappelijke wedstrijden voor de club spelen. Later stonden er nog veel meer Brazilianen onder contract bij Barça, maar 26 van hen speelden uiteindelijk ook officiële duels.

Om het jullie iets makkelijker maken geven we de eerste zes alvast weg: aanvallers Lúcidio da Silva (1947-48), Evaristo (goed voor 105 goals tussen 1957 en 1962), Bío (1978-79) en Roberto Dinamite (1980) en verdedigers Marinho Peres (1974-75) en Aloísio (1988-1990). De overige 20 zijn aan jullie. Onder hen twee spelers die nu zijn verhuurd (*) en één speler die later in zijn carrière een andere voetbalnationaliteit aannam (**). Veel plezier!

'Iniesta opvolgen bij Barcelona is ook voor Coutinho onmogelijk'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.