Uitvallen Jesus overschaduwt heldenrol Sterling bij City

Manchester City is de nieuwe nummer twee van de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola stapte op bezoek bij AFC Bournemouth winnend van het veld: 0-2.

Blijdschap was er echter nauwelijks bij City na de zwaarbevochten overwinning. Dat had alles te maken met het uitvallen van de Braziliaanse tienersensatie Gabriel Jesus. De spits moest door een voetblessure de wedstrijd al na een kwartier staken. Sergio Agüero, die wederom genoegen moest nemen met een reserverol, verving zijn nieuwe concurrent.

City bleef na het wegvallen van Jesus de ploeg die het spel maakte. In de 26ste minuut dacht Raheem Sterling de score te openen, maar hij raakte de paal. Twee minuten later was het alsnog raak. Een voorzet van Leroy Sané werd van richting veranderd en kwam precies voor de voeten van Sterling, die dit keer wel scoorde: 0-1. Het was alweer de vijfde keer dat hij trefzeker was in een duel met Bournemouth, zijn favoriete tegenstander.

Nog geen halve minuut na de openingstreffer leek de thuisploeg de stand weer gelijk te trekken. Joshua King passeerde doelman Willy Caballero, maar de treffer werd afgekeurd omdat de spits van Bournemouth onderweg naar het City-doel een overtreding gemaakt had op John Stones. Jordan Ibe miste op zijn beurt een opgelegde kans. Tot overmaat van ramp vielen Simon Francis en Jack Wilshere nog voor rust geblesseerd uit bij Bournemouth.

In de tweede helft had City het lastig. De 0-2 kwam in de 69ste minuut dan ook behoorlijk uit het niets. Na een heerlijke actie en dito voorzet van Sterling was het voor Agüero een koud kunstje om binnen te prikken voor zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. City - dat Sané in de slotfase nog de lat zag raken - klimt door de zege naar de tweede plek, met 52 punten. Koploper Chelsea heeft er zestig. Bournemouth staat veertiende met 26 punten, zes punten boven de degradatiestreep.