Arsenal zet Hull City opzij in wedstrijd van handsballen

Reacties

Arsenal heeft na twee achtereenvolgende competitienederlagen weer eens een zege geboekt in de Premier League. Laagvlieger Hull City weerde zich kranig, maar boog toch het hoofd: 2-0.

Arsenal zet Hull City opzij in wedstrijd van handsballen

Onder de nieuwe manager Marco Silva doet Hull City in niets meer denken aan de ploeg die in het najaar de ene na de andere verliesbeurt incasseerde.

In het Emirates Stadium bleek duidelijk wat zo'n zegereeks doet met het vertrouwen van een ploeg. De bezoekers maakten het Arsenal in de beginfase extreem lastig en kregen via Oumar Niasse zelfs een uitgelezen kans op de 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde, nam Arsenal de regie over. Onder anderen Mesut Özil en Alexis Sánchez lieten een aardige kans onbenut.

Alexis Sánchez maakte zijn zestiende en zeventiende Premier League-goal van dit seizoen. Alleen in dienst van Barcelona, in 2013/14, was de Chileen ooit productiever (negentien goals).
Alexis Sánchez maakte zijn zestiende en zeventiende Premier League-goal van dit seizoen. Alleen in dienst van Barcelona, in 2013/14, was de Chileen ooit productiever (negentien goals).

De openingstreffer van Sánchez in de 34ste minuut kwam met andere woorden niet uit de lucht vallen, al had de goal nooit mogen tellen. De Chileen gebruikte namelijk zijn hand bij het maken van de treffer, al was zijn delict zelfs op televisiebeelden moeilijk te zien.

Aan de hand van uitblinker Lazar Markovic zette Hull City na rust de jacht op de gelijkmaker in. De Serviër lanceerde vlak na rust Niasse, die echter opnieuw op Cech stuitte, en was zelf dreigend met een kopbal. Arsenal speelde vooral reactief en dwong eigenlijk nauwelijks mogelijkheden af. Doordat Hull City zich geen raad wist met het in de maag gesplitste initiatief kwam de triomf van de thuisploeg nooit in gevaar.

Sterker nog: in de blessuretijd werd het 2-0. Sánchez verzilverde een strafschop nadat Sam Clucas een inzet van Lucas Pérez met de hand keerde. Clucas zag zich genoodzaakt in te grijpen na doldriest uitkomen van keeper Eldin Jakupovic en kreeg daarvoor een rode kaart.

Door de zege klimt Arsenal naar de derde plaats, op negen punten van koploper Chelsea. The Gunners kunnen later dit weekeinde nog worden gepasseerd door Manchester City. Hull City bezet de achttiende plaats, een plek die aan het einde van de rit leidt tot degradatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.