Transformatie Chelsea compleet na overmeesteren Arsenal

Reacties

Chelsea heeft zich zaterdagmiddag van zijn beste kant laten zien in de kraker tegen Arsenal: 3-1. Daarmee herstelde de koploper zich van het puntenverlies tegen Liverpool (1-1) eerder deze week.

Transformatie Chelsea compleet na overmeesteren Arsenal

'Chelsea tijdens derby figurant in show van Arsenal', kopte VI op 24 september 2016 toen Arsenal net met 3-0 had gewonnen van de stadsgenoot. The Blues hadden het op dat moment lastig in de Premier League en na de Londense derby besloot manager Antonio Conte over te stappen van 4-3-3 naar 3-4-3. Het bleek een gouden zet. Chelsea was bij aanvang van het duel van vanmiddag met een voorsprong van negen punten op Tottenham Hotspur koploper van Engeland en maakte zaterdag tegen Arsenal eens te meer duidelijk titelkandidaat nummer één te zijn.

Arsenal, met Alexis Sánchez in de spits en Olivier Giroud op de bank, had op Stamford Bridge namelijk niets te vertellen. Chelsea speelde agressief, aanvallend voetbal en liet de ploeg van de geschorste manager Arsène Wenger geen moment in het spel komen. De 1-0 van Marcos Alonso in de dertiende minuut was daarom net zo verdiend als controversieel. Alonso, die binnenkopte nadat Diego Costa de lat raakte, beukte in zijn sprong namelijk Héctor Bellerín omver, die uiteindelijk zelfs gewisseld moest worden. Arbiter Martin Atkinson keurde de goal desondanks goed.

Het viel vooral Diego Costa te verwijten dat het voor rust bij 1-0 bleef. De spits kon Pedro alleen voor keeper Petr Cech zetten, maar ging voor eigen succes en verspeelde de bal. Arsenal mocht bijna juichen na een kopbal van Gabriel Paulista, die knap werd gered door goalie Thibaut Courtois.

In de tweede helft schakelde Chelsea - waar Nathan Aké op de tribune zat - nog een tandje bij. Diego Costa stuitte op Cech, maar het bleek slechts uitstel van executie. In de 53ste minuut begon Eden Hazard op eigen helft aan een dribbel. De kleine Belg passeerde zo'n beetje het hele elftal van Arsenal voordat hij feilloos afrondde en daarmee zijn eerste doelpunt van 2017 maakte: 2-0.

Zelfs na het inbrengen van Giroud en Danny Welbeck kwam Arsenal niet tot aanvallen tegen het oppermachtige Chelsea, dat vlak voor tijd nog op 3-0 kwam na een enorme fout van Cech. De doelman leverde de bal zomaar in, waarna invaller Cesc Fàbregas de bal in het lege doel lepelde. De 3-1 van Giroud, een kopbal, was slechts een doekje voor het bloeden van Arsenal.

De mannen van Conte hebben nu 59 punten na 24 wedstrijden, twaalf meer dan nummer drie Arsenal én nummer twee Tottenham Hotspur, dat echter een wedstrijd minder gespeeld heeft. Arsenal kan dit weekend gepasseerd worden door Liverpool en Manchester City. Beide clubs staan nu op 46 punten na 23 duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.